BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 maja 2025, 08:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Dziwny gwizd !
PostNapisane: 9 marca 2009, 20:48 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam, opisze wam problem jaki mam z moim autkiem i moze ktos z Was koledzy mi pomoże. Wiec podczas jazdy gdy przyspieszam słychac gwizd ,mechanik stwierdził ze to napewno turbina wiec wyjałem turbine i oddałem do regeneracji okazało sie ze turbina miała uszkodzone kilka łopatek na wirniku, wymienili wirnik i uszczelniacze sprawdzili turbine i stwierdzili ze wszystko jest na 100% ok i tu sie załamałem bo gwizd dalej słychać i to tak samo jak przed regeneracją. turbina łąduje odpowiednie ciśnienie wszystko z nią ok a to dalej gwizda ale tylko podczas jazdy gdy samochód stoi nic nie słychac mozna krecic do 5 tyś i nic a podczas jazdy juz od 1500 słychac gwizd. jak ktos wie co to moze byc bede wdzieczny za wskazówki.

Ostatnio edytowano 9 marca 2009, 21:08 przez pjotrek, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 20:56 
Pierwsze kroki

a samochód jest mulasty jak jedziesz czy ma takiego samego powera jak miała bo to tez moze byc od przepływomierza

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 21:14 
Poszukaj zanim zapytasz

Nie auto nie jest mulaste a przepływka tez jest ok

Tytuł:
PostNapisane: 9 marca 2009, 21:56 
Pierwsze kroki

jedź na diagnostyke komputerową tylko nie do serwisu BME a ni do ASO tylko do zwykłego mechanika on powinien Ci poradzic i pomuc rozwiązać ten problem jak turbine zrobiłes to powinno być ok a patrzyłeś czy wąż nie jest dziurawy lub pekniety

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2009, 01:09 
Pierwsze kroki

witam wszystkich niedawno zakupilem bme 530 d model e 60 i od jakis kilku dni slysze dziwny metaliczny gwizd z silnika wydaje mi sie ze to turbina poniewz gwizd zaczynba sie od zakresu obrotow w ktorych zaczyna prace turbo doladowanie na p-ostoju nic nie slychac poza tym auto w pelni sprawne raczej mocy nie stracilo bo nadal ma dobre przyspieszenie jezeli ktos ma pomysl co to moze byc prosze piszcie na tygodniu jade do znajomego ktory ma identyczna i porownam z jego jak mowilem gwizd tak jakby metaliczny pojawia sie od okoo1.5 tys obrotow w zwyz jest metaliczny i wyje jakby z rury prosze o podpoiedzi pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2009, 01:10 
Pierwsze kroki

witam wszystkich niedawno zakupilem bme 530 d model e 60 i od jakis kilku dni slysze dziwny metaliczny gwizd z silnika wydaje mi sie ze to turbina poniewz gwizd zaczynba sie od zakresu obrotow w ktorych zaczyna prace turbo doladowanie na p-ostoju nic nie slychac poza tym auto w pelni sprawne raczej mocy nie stracilo bo nadal ma dobre przyspieszenie jezeli ktos ma pomysl co to moze byc prosze piszcie na tygodniu jade do znajomego ktory ma identyczna i porownam z jego jak mowilem gwizd tak jakby metaliczny pojawia sie od okoo1.5 tys obrotow w zwyz jest metaliczny i wyje jakby z rury prosze o podpoiedzi pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2009, 01:11 
Pierwsze kroki

Tytuł:
PostNapisane: 25 marca 2009, 00:17 
Pierwsze kroki

Ja mam problem z gwizdem przy dodawaniu gazu jak silnik zaczyna się rozkręcać i poźniej jak schodzi z obrotów.
Myśle że coś z turbiną choć auto narazie nie straciło mocy . Być może jakać nieszczelność? wąż ?
Prosze o wskazówki

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1