BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 maja 2025, 08:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Kłopoty z elektryką
PostNapisane: 19 marca 2009, 13:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
Witam! Mam mega problem. Od 1,5 roku jestem użytkownikiem BMW e39 '97 525 tds . Auto zostało sprowadzone z Włoch. Przez ten czas nic się nie działo, wymieniałem tylko elementy oksploatacyjne (klocki, olej itp...) . Jednak od tej zimy nagle zaczyna mi się wszystko sypać..:( Prosze o pomoc.
1. Padł mi alarm, pisałem o tym lecz dalej nie znalazłem usterki. Przestała wyć syrenka i nie świeci się czerwona lampka pod lusterkiem wstecznym.
2. Dowiedziałem się że mam czujnik deszczu lecz niegdy nie udało mi ise go uruchomić.. jak to działa ???
3. Od wczoraj nie mam oświetlenia kabiny samochodu... co może być przyczyną. Sprawdziłem żarówki i bezpieczniki i są dobre a nie świecą lampki na podsófitce i w dzwiach :(. Czy do tego jest jakiś moduł??
4. BARDZO PROSZĘ O SCHEMAT BEZPIECZNIKÓW DO E39 '97 525 TDS . znalazłem na forum ten temat ale nie da się otworzyć linka.

Szukałem na forum odpowiedzi na te pytania ale nic nie znalazłem...

POMOCY!!!! :( :(

Nastepnym razem napisz poprawnie temat

Ostatnio edytowano 19 marca 2009, 18:42 przez M@rcin, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2009, 18:25 
Pierwsze kroki

czujnik deszczu jeżeli jest to działa tak że jak deszcz spadnie to wycieraczki bez włączenia powinny zadziałać. Ale to nie to sprawdź kiedyś bo ludzie się sugerują tym, że podczas jazdy kiedy wycieraczki chodzą na szybkich obrotach i dojeżdżasz do skrzyżowania zatrzymujesz się to one poprostu stają i czekają aż ruszysz ot co.
Z elektryką to jedź podpiąć do kompa tylko dobrego żeby ci nic nie zjarał gościu i wyjdzie ci wszystko jaki i gdzie moduł. Albo do elektryka samochodowego oni też mają kompy. Schematu niestety nie mam ale poszukaj na forum adresu strony nie pamiętam jakiej gdzie musisz się zalogować ale sukces gwarantowany tylko musisz dobrze poszukać. Spróbuj na temacie wymiana oleju w skrzyni

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1