BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Problem szum z tylnich lewych drzwi
PostNapisane: 29 marca 2009, 08:41 
Pierwsze kroki

Witam
Mam problem mianowicie w mojej e39 jest wielki szum przy 80 km/h a nie mówie co jest przy 200/220 km/h bardzo mnie to denerwóje. problem sie zaczoł kiedy odebrałem auto od mechanika dodam tez ze było uszkodzone dosyć mocno przedstawiam na zdj.
Obrazek
Wymieniony został słupek od góry do dołu do tylniej szyby zostały kupione nowe drzwi i tyle.
Powiedzcie co moge zrobic aby usunąc ten szum ?? dobiega on z tej małej szybki lub poniżej kiedys jechałem z tyłu i sie przysłuchałem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2009, 17:55 
Częsty bywalec

Może drzwi nie spasowane dobrze i koło uszczelki zaciąga powietrze, może podczas malowania zostało wywalone wygłuszenie albo szyba żle w uszczelkę spasowana. A może uszczelka w drzwiach porwana. Posprawdzaj to wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2009, 23:42 
Zacna persona forum

sprawdz jakie sa szczeliny miedzy drzwiami a slupkiem i progiem a tylnym blotnikiem -porownuj z druga strona -obejrzyj od wewnatrz i od zewnatrz -moze tez miales porwane uszczelki jesli tak to czeka cie wymiana ich -jesli uszczelki sa oki to czy sa zamontowane wlasciwie -sprawdz wszystko pozdrawiam -powiem jeszcze ze po dobrej robocie nie powinno szumiec

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2009, 06:10 
Pierwsze kroki

no racja uszczelki są podarte tylko w tych drzwiach xD gdzie takie uszczelki kupic ?

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2009, 06:53 
Częsty bywalec

Na allegro albo w ASO. Najlepiej nową bo wiadomo, że starę są już sparciałe i różnie z nimi jest.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1