BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 15 maja 2025, 05:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] po lifcie - nie da sie zaprogramować pilota
PostNapisane: 17 kwietnia 2009, 10:06 
Pierwsze kroki

Witam, kupiłem niedawno e46 2002r i mam pilot tylko w jednym kluczyku. Auto długo stało więc się bateria rozładowała na 100%. Przejechałem 1500km i postanowiłem go zakodować i... nic :/ męczyłem się kilka dni, na różne sposoby, wszystko według opisów w necie ;( juz nie mam na to sił :/ wyczytałem gdzieś ze w jakiś skrajnych przypadkach, da sie to zrobić tylko komputerem. Mam takowy z oprogramowaniem INPA, da sie za jego pomocą coś zdziałać? czy może inny program?

dodam jeszcze ze odczekiwałem zawsze dłuższy czas po otwarciu kluczykiem, bo wyczytałem ze wtedy się nie da zakodować przez 15 minut :(

może ktoś kto mógłby mi z tym pomoc mieszka w okolicach ostrowa wielkopolskiego, lub będzie w weekend w okolicach politechniki w poznaniu?

elektronik samochodowy krzykna sobie 60zł a ja bedwe auto jeszcze serwisował i trochę się boje ze mi sie rozprogramuje i w błoto :/ wole komuś butelke dać;]

z góry dzięki

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2009, 14:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B20
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=35245
Czasami wystarczy poszukać :hyhy:

Check my 5er; viewtopic.php?f=6&t=80673 :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwietnia 2009, 07:09 
Pierwsze kroki

kolego dziekuje za pomoc, ale jakbyś przeczytał dokładnie moj post to wiedziqał byś już ze kożystałem z tych porad i nic :/ już się tydzień męcze :( dowiedziałem się ze jeżeli pilot był zaprogramowany w jakiś specyficzny sposób (tylko nie wiem jaki) to poprostu sie nie da tak zaprogramować, tylko trzeba kompem :/ tylko jak?? mam inpe i wszystkie dodatki które się z nią instalują

z góry dziękuje za pomoc

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1