BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Słaby do 1500 obr/min 3.0d 193km
PostNapisane: 1 kwietnia 2009, 11:57 
Forumowicz

Witam! Posiadam bmw z silnikiem 3.0d 193km. W samochodzie wszystko jest chyba ok, nie kopci, od 1750obr/min wciska w fotel , że aż miło ale do tych obrotów jest dość słabe jak na tą pojemność. Jadę sobie np. na 3 biegu mam powiedzmy 1400 obr i wciskam trochę gazu to samochód trochę słabo przyspiesza dopiero jak załapie coś ok. 1700 zaczyna konkretnie sunąć do przodu. Wiem, że w tym samochodzie największy moment obr dostępny jest od 1750 ale czy do tych obr nie powinien lepiej iść, dodam że skrzynia automat. Nie mówię, że muli jak ruszam ale jak jadę spokojnie np powoli na 3 biegu i chcę przyspieszyć to trochę coś chyba nie tak, a może i mi się tylko wydaje, nigdy nie jeździłem taką samą bmw z tym silnikiem. Powiedzcie jak tam jest u was. Pozdrawiam !

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2009, 12:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 3.0d
Kod silnika: m57
ja mam 3.0d 184 konie przed liftingiem manual , ale najlepiej wciska w fotel od 3000 obr jak turbo porządnie doładuje silnik:) Dodam ,że dawno nie zmieniałem filtru powietrza( a czy on ma jakiś wpływ na przyśpieszenie)?

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2009, 15:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Raczej Ci sie wydaje...skoro auto ma maks moment od 1750 wiec watpie zeby sie jakos super zbieral od 1400...no moge sie mylic...ale chyba mam troche racji :]

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2009, 15:15 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 325iA Cabrio
Kod silnika: M54B25
Garaż: R1200GSA K25, E61 520d LCI
Witam,

wydaje mi sie ze jest wszystko ok.
Mam 530d '99 194PS i skrzynie tez auto i mam tak samo. Do jakis 1700rpm przyspiesza tak sobie natomiast potem ciag jest konkretny.
Wszystkie filtry wymienione, EGR wyczyszczone, skrzynia 10000% sprawna(na gwarancji).

Tytuł: Re: Słaby do 1500 obr/min 3.0d 193km
PostNapisane: 9 kwietnia 2009, 16:21 
panel97 napisał(a):
Witam! Posiadam bmw z silnikiem 3.0d 193km. W samochodzie wszystko jest chyba ok, nie kopci, od 1750obr/min wciska w fotel , że aż miło ale do tych obrotów jest dość słabe jak na tą pojemność. Jadę sobie np. na 3 biegu mam powiedzmy 1400 obr i wciskam trochę gazu to samochód trochę słabo przyspiesza dopiero jak załapie coś ok. 1700 zaczyna konkretnie sunąć do przodu. Wiem, że w tym samochodzie największy moment obr dostępny jest od 1750 ale czy do tych obr nie powinien lepiej iść, dodam że skrzynia automat. Nie mówię, że muli jak ruszam ale jak jadę spokojnie np powoli na 3 biegu i chcę przyspieszyć to trochę coś chyba nie tak, a może i mi się tylko wydaje, nigdy nie jeździłem taką samą bmw z tym silnikiem. Powiedzcie jak tam jest u was. Pozdrawiam !

Ja powiem tak ... zdejmij osłony z silnika i odepnij wtyczke od przepływomierza . Ja tak miałem , że po odłaczeniu auto po prostu fruwało ... może jest tak u ciebie ... u mnie przepływka padła ...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1