BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] PROBLEM Z SILNIKIEM
PostNapisane: 6 kwietnia 2009, 13:23 
Pierwsze kroki

Witam koledzy,

mam duże problemy z silnikiem w bme e 46 316 z silnikiem 1,9 w benzynie. Gdy dodaje gazu silnik sie dłąwi, :( nie może wejść w wysokie obroty. Wymieniłem w nim oleje, świece sonde lambde, wszystkie filtry i nic komputer pokazuje błąd 171 sprawdzałęm pombe paliwową działa czyściłęm silniczek krokowy mam wątpliwości co do czarnej puszki do której idzie odma z pokrywy zaworowej ale czy to jest to?? Proszę o pomoc bo już sam nie wiem co robić????

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2009, 14:43 
Forumowicz

Moje BMW: e46 316I 1.9
Kod silnika: M43TU
:znudzony: cześć
powiem si tylko jedno jesteś w takiej sytuacji jak ja i wielu innych z tym silnikiem ja niestety jestem już nieco dalej, a mianowicie auto całkiem zdechło i jutro jadę na kompa.

tez wymieniałem wszystkie oleje, filtry, świece, czyściłem krokowca itd
podpowiem -> wykręć świece i zastanów się kiedy je wymieniałeś jeśli nie dawno i są już czarne to błąd 171 ma pewne podstawy istnienia, ja dowiedziałem się u mechanika że auto dostaje zbyt bogatą mieszankę i stąd może wynikać szarpanie szczególnie na zimnym silniku ( nie przepala ) a w kolejnych wypadkach zalanie silnika i problem z odpaleniem :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2009, 14:43 
Forumowicz

:znudzony: cześć
powiem si tylko jedno jesteś w takiej sytuacji jak ja i wielu innych z tym silnikiem ja niestety jestem już nieco dalej, a mianowicie auto całkiem zdechło i jutro jadę na kompa.

tez wymieniałem wszystkie oleje, filtry, świece, czyściłem krokowca itd
podpowiem -> wykręć świece i zastanów się kiedy je wymieniałeś jeśli nie dawno i są już czarne to błąd 171 ma pewne podstawy istnienia, ja dowiedziałem się u mechanika że auto dostaje zbyt bogatą mieszankę i stąd może wynikać szarpanie szczególnie na zimnym silniku ( nie przepala ) a w kolejnych wypadkach zalanie silnika i problem z odpaleniem :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2009, 16:50 
Pierwsze kroki

wymieniłęm świece i nic. Tak jak mówisz są czarne. już nie dawno mi sie to stało naprawiło sie i od nowa.

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2009, 17:37 
Forumowicz

obserwuj ten temat tam mówią właśnie o tym problemie który się dzieje w tych silnikach obecnie u sporej części użytkowników...

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 973#470271

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2009, 21:18 
Pierwsze kroki

siema mialem ten sam bląd i wymienilem przeplywke i pomoglo. czytalem te fora i wiem ze są osoby któwe sie ze mna nie zgodza :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2009, 21:18 
Pierwsze kroki

siema mialem ten sam bląd i wymienilem przeplywke i pomoglo. czytalem te fora i wiem ze są osoby któwe sie ze mna nie zgodza :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2009, 21:22 
Pierwsze kroki

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwietnia 2009, 07:05 
Pierwsze kroki

Dzięki koledzy a powiedz mi jak można sprawdzić przepływomierz??

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwietnia 2009, 14:07 
Forumowicz

trzeba się pod kompa podłączyć , sczytać błędy i od razu skasować , a potem wymienić przepływkę :rotfl:

na 99 % to powinna być przepływka ja wczoraj byłem na kompie i mi wszystkie błędy
wywaliło na nią więc jest przyczyna

p.s. kup przepływkę boscha drogo ale pewnie podróba szybko siada wiem bo mam :wstyd:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1