BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 czerwca 2025, 19:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Trudności z odpaleniem
PostNapisane: 7 maja 2009, 21:26 
Forumowicz

Proszę znawców o pomoc, bo już ani ja, ani mechanik nie mamy pojęcia co może być przyczyną.
Moje e46 318i benzyna chodzi normalnie na kompie kompie nie ma błędów silnika.Ale po przejechaniu kilku kilometrów i zgaszeniu auta podczas ponownej próby uruchomienia auto odpala i po sekundzie gaśnie nie reagując na dodanie gazu.A bywa i tak ze czasami uruchamiał się bez zarzutów i nie było w.w. objawów.....
Zastanawiam się czy w ASO może maja dokładniejsze komputery, które pokażą coś więcej.
Miał ktoś coś podobnego ? proszę o pomoc bo opadam już z sił

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2009, 21:37 
Forumowicz

Moje BMW: BMW e34 530
Kod silnika: M60
Ja miałem podobny przypadek w swojej e34 530 M60. Raz odpalała bez problemu, ujechałem kawałek i zaczynała się dławic, albo gasła i nie chciała już odpalić. Postała chwile i odpalała bez problemu. Innym razem nie chciała w ogóle odpalić, a po chwili odpaliła normalnie. Byłem z tym na niejednym kompie i nie było widać żadnych błędów, aż w końcu wylądowałem w ASO Posłuszny w Bydzie. Na ich kompie wyszła walnięta pompa paliwa. Wymienili pompę i autko śmiga bez problemu. Ale ceny za ta usługę to Ci lepiej kolego nie będę podawał żebyś się nie zraził do serwisów :P

Tytuł: [E46] Błąd temperatury zasysanego powietrza
PostNapisane: 7 maja 2009, 22:22 
Forumowicz

Dzięki za podpowiedz ja mam właśnie takie samo zachowanie auta, tak właśnie myślałem dlatego tyle zwlekam z wizyta w aso!!!
A powiedz mi jeszcze czy miałeś jakieś inne objawy ( bo mi świeci kontrolka pomarańczowa od oleju ale to może dodatkowo)
A jak odepnę przepływomierz to auto chodzi i odpala normalnie ale mało prawdopodobne aby to było to bo komputer nic nie pokazuje i przepływkę wymieniałem kilka miesięcy temu.
Jeszcze raz dzięki za szybką odpowiedz.

Dziś wyskoczył błąd temperatury zasysanego powietrza -wie ktoś może o co chodzi ???

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1