BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 23:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39]problem z programowaniem kluczyka centr. zamka
PostNapisane: 4 lutego 2010, 11:45 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: 3.0
witam,
przeczytalem chyba wszystkie tematy na forum dotyczace mojego problemu i nie znalazlem odpowiedzi
mam e39 po lifcie z 2002r centralny zamek fabryczny
nie dziala mi pilot, przestal dzialac jakis czas temu
podjechalem do serwisu, gosc sprawdzil czy nadaje sygnal, raz nadawal raz nie
rozebralem obudowe na kluczyku, posiadam ten model niby nie rozbieralny co jest akumlatorek, ktory sie laduje podczas jazdy

problem byl na plytce jakis element nie mial styku poprawil i nadaje kluczyk caly czas, lecz nie moge zaprogramowac kluczyka sposobami ktore znalazlem na forum...

otwieranie drzwi po przekreceniu kluczyka w zamku dziala i tez zamyka
przycisk od centr zamka w srodku tez dziala
lecz problem tylko z pilotem nie moge go zaprogramowac.....;/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e39]problem z programowaniem kluczyka centr. zamka
PostNapisane: 4 lutego 2010, 12:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: E 46 330d
Kod silnika: M57
ja tak zaprogramowalem w e46(kluczyk ma 3 przyciski):

1. Wsiadamy do auta, zamykamy wszystkie drzwi, lecz nie "na zamek" a tylko by byly zamkniete Wink .
2.Wkladamy kluczyk do stacyjki.
3. Przekrecamy kluczyk na pierwsza pozycje, tak by swiecila sie tylko kontrolka airbagu (+ ew. wyswietlacz na predkosciomierzu) - na 3 sekundy .
4. Wyjmujemy kluczyk ze stacyjki.
5. Naciskamy przycisk loga BMW na kluczyku i trzymajac go ciagle wcisnietego naciskamy krotko 3-krotnie przycisk do otwierania zamka (przycisk ze strzalka) . Gdy operacja przebiegla pomyslnie przy trzecim wcisnieciu strzalki centralny zamknie sie i otworzy na chwileczke Smile .
Jesli nie dziala - probujemy cala operacje powtorzyc od poczatku, tyle ze trzymajac strzalke, 3 x naciskamy logo BMW (nie ma reguly ktora metoda zadziala) .

Cala operacje trzeba wykonywac dosyc szybko. Mi osobiscie wyszla ona chyba dopiero za ok. dzisiatym podejsciem (zadzialala finalnie metoda wcisnieta strzalka + 3x logo Wink ) ... lecz teraz pilot dziala Very Happy .

PostNapisane: 4 lutego 2010, 12:11 
Częsty bywalec

Moje BMW: E 46 330d
Kod silnika: M57
sprsob na zestrojenie 2 kluczykow:

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi
2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem
3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania
4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.
5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4).

Powtarzac do skutku na pewno sie uda tylko pamietajcie ze przy kolejnym kluczyku nie wkladac go juz do stacyjki tylko szybko powtorzyc sekwencje z przyciskami w pilocie.(ja tez robilem ten blad z kolejnym kluczykiem)

Budowa kluczyka i jego wyglad nie maja znaczenia obydwa dzialaja tak samo Cool

PostNapisane: 4 lutego 2010, 12:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: 3.0
no wlasnie probowalem tymi metodami i nic
wyczytalem jeszcze ze auto otwarte kluczykiem w zamku i chcac zaprogramowac kluczyc nalezy odczekac 15 min...

PostNapisane: 4 lutego 2010, 17:51 
a w e36 z 1995r. też tak sie programuje? :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1