jest to E38
07/97r. beznyna 2,8
automat
brakło paliwa
odłaczyłem alumulator ,ponieważ auto stało z 3-4 tygodnie a akumulator ledwo zipał
i teraz nie odpala wogóle ,nawet nic nie załapie na moment
(akumulator aktualnie zmieniłem na inny-dobry)
rozrusznik kręci-przekaznik w obudowie EWS-3 załącza sie prawidłowo
zastanawia mnie cykanie jakiegoś przekaznika znajdującego się gdzieś tak jakby za rączką otwierania klapy silnika (gdzieś za ,lub troche nad nią- ale niewidze go ,moze jest za nadkolem,niemam pojecia...?)
jak tylko podłącze akumulator zaczyna cykac jak zegarek !!! - tylko nieco wolniej
niewiem gdzie ten przekaznik jest dokłdnie ukryty i do czego służy ,moze za nadkolem,kurcze nie moge go wyczaić?
wyciagałem schowek (ten po lewej poniżej zegarów) i niejest to przekaznik od EWS-3 , ani drugi biały ktory tam też zamontowany w pobliżu immobilizera EWS-3
zastanawia mnieto,ponieważ auto paliło zawsze odpierwszego muśnięcia ,a takiego cykania sobie nie przypominam,aby występowało wcześniej
niebędzie to przypadkiem od jakiegoś alarmu -który byłzdezaktywowany i sie uaktywnił jakoś sam z siebie,odcinając jednocześnie pompke paliwa ?
przekażnik od pompki paliwowej , to ten z tyłu w bagażniku po lewej za tapicerką -biały oznaczony jako 247, z jakimiś fioletowymi,czy fiolotowo czerwonymi+brązowy i chyba czerwony ?( czyli dwa cienkie sterujace i dwa grube)
czy za schowkiem od strony pasażera -wewnatrz w kabinie?
co moze być:
pompka paliwowa (piszecie też o zewnetrznych popmkach -czyli sa dwie ?)
przekażnik załączajacy pompke
filtr paliwa
brak iskry na świecach
czujnik położenia wału korbowego
jak sie dostać do pompy paliwowej?
gdzie tego wszystkiego szukac i jak wyglada -w miare możliwości prosze o fotki
jak sprawdzić czy pompka podaje paliwo -gdzie najwygodniej odpiąć węża ?
---------------------------------------------
jescze takie pytanko: co to są za sprzęty na tej fotce ,te dwa od prawej -oznaczone żółtymi strzałkami ?
http://s6.zapodaj.net/91505339.jpg.html