BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 24 czerwca 2025, 00:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 320d 136ps niskie obroty
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 12:57 
Pierwsze kroki

Witam. jestem posiadaczem tego samochodu od kilku dni. Nie wiem czy tak mam byc czy to jakas usterka. Samochod dosc zwawo przyspiesza ale dopiero od 2100 obrotow. Ponizej nic ciekawego sie nie dzieje, przy 1500 obrotow gaz w podloge i nic wolno idzie az do 2000 - 2100 potem juz fajnie. Predkosc max to 195 moze 8 trudno okreslic. Sprawdzilem elastycznosc na 4 biegu od 80 - 120 km/h wyszlo 10s. mniej wiecej oczywiscie. Mam pytanie z jakich obrotow juz powienien sprawnie isc. Czytalem o czyszczeniu elektrozaworkow ale jeszczenic przy tym nic nie robilem. Prosze o jakies wsakzowki. Samochod przyspiesza od 2100-4500 bez problemu. Acha i jaki kupic interfejs najlepiej aby byla mozliwosc kasowania bledow, odczytow bledow, aby miec jak najwiecej mozliwosci itp. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 13:03 
Zacna persona forum

po pierwsze diesel nie lubi jak mu depczesz od razu w podloge a juz napewno nie rpzy 1500 rpm po drugie od 80-120 czas masz nie najgorszy po trzecie powinnien sprawnie isc odtad odkad uslyszysz turbine:P czyli tak jak mówisz 2100 i jazda wyczysc sobie egr i bedzie wsyzstko dobrze a co do interfejsu odezwij sie do uzytkownika Nerwus z forum ma dobre urzadzonko do podstawowych i lekko ponadpodstawowych rzeczy

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2009, 18:06 
Pierwsze kroki

Do tej pory myslalem ze jak ma moment obrotowy maksymalny dostepny przy 1700 obrotow to od tych obrotow juz idzie. I dlatego to pytanie. Jakie sa objawy zabrudzonego EGR ? nie wiem czy zabierac sie za to czy nie. I jakie jest tak wlasciewie zadanie tego zaworu EGR.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1