BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 21:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E90] Mokro pod diwanikami zrudło jest pod wykładzina pasaz
PostNapisane: 4 lipca 2009, 22:20 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich! Bardzo prosze o pomoc mam czarną magie w aucie bmw 325xi 2007r dwa dni temu tego nie było dzis zauwazyłem ze pod dwykładziną mam kałuze to jest zwykła woda nie płin chłodzący,bardziej mokro jest pod wikładziną pasazera tam własnie jest zrudło. proszę o pomoc kompletnie jestem w tej sprawie bezradny i zaden mechanik niema pojęcia oco chodzi cała moja nadzieja w was.(przepraszam z góry za mój polski ni pochodze z polski) :)

Ostatnio edytowano 5 lipca 2009, 00:10 przez Martiness, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Mokro pod tylnymi diwanikami naibardziej pod słupkami
PostNapisane: 4 lipca 2009, 22:35 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Martiness napisał(a):
Witam wszystkich! Bardzo prosze o pomoc mam czarną magie w aucie bmw 325xi 2007r dwa dni temu tego nie było dzis zauwazyłem ze pod dwykładziną mam kałuze to jest zwykła woda nie płin chłodzący,bardziej mokro jest blizej siedzien kierowcy i pasazera. proszę o pomoc kompletnie jestem w tej sprawie bezradny i zaden mechanik niema pojęcia oco chodzi cała moja nadzieja w was.(przepraszam z góry za mój polski ni pochodze z polski) :)

Samochód powinien być jeszcze na gwarancji więc najprościej będzie go tam odstawić żeby ustalili usterkę.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 00:04 
Pierwsze kroki

Auto jest z USA więc brak gwarancji w Polsce.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 08:52 
Częsty bywalec

Moje BMW: F83
Kod silnika: S58
Sprawdź drzwi. Za tapicerką jest taka mata która jeka się odklei to spowoduje wlewanie sie wody do środka. Zamknij drzwi i polej na drzwi (na szybę) i zobacz czy się leje woda. Samochód miał naprawę blacharską?

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 09:07 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: 530i
nie kolego moim zdaniem problem tkwi w zapchanych kanałach odprowadzających wodę z szyb,.. miałem tak już w vectrze i passacie..i ojciec tak miał w fiacie uno i znajomy w oplu zafira...

wiec podnieś maskę i przy szybie mniej więcej gdzieś tam gdzie są zamocowane wycieraczki będą odpływy wody [która jak autko stoi spływa z szyby przedniej i dachu]... być może ze będzie to pod jakąś plastikową pokrywą...i tam właśnie się odpływy zapychają jak zaparkujesz pod drzewami..i woda sie przelewa do kabiny.....

ja znam ten przypadek z kilku aut, być może u ciebie jest to samo...wtedy wystarczy dobrze to przepchać..i wysuszyć porządnie autko...

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 09:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: F83
Kod silnika: S58
Spust z podszybia jest w rogach po otwarciu maski. Są tam kratki które możesz wyjąć, zatrzymują one liście. Mogą być zapchane. Ale u mnie one się nie zapychają

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 09:28 
Forumowicz

eddi83 napisał(a):
nie kolego moim zdaniem problem tkwi w zapchanych kanałach odprowadzających wodę z szyb,.. miałem tak już w vectrze i passacie..i ojciec tak miał w fiacie uno i znajomy w oplu zafira...

wiec podnieś maskę i przy szybie mniej więcej gdzieś tam gdzie są zamocowane wycieraczki będą odpływy wody [która jak autko stoi spływa z szyby przedniej i dachu]... być może ze będzie to pod jakąś plastikową pokrywą...i tam właśnie się odpływy zapychają jak zaparkujesz pod drzewami..i woda sie przelewa do kabiny.....

ja znam ten przypadek z kilku aut, być może u ciebie jest to samo...wtedy wystarczy dobrze to przepchać..i wysuszyć porządnie autko...

Zgadzam się z kolegom miałem to samo z tylu miałem wodę od strony pasażera okazało się ze zapchany kanał odprowadzający wodę z szyb . :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 12:01 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: 530i
wojtek0706 napisał(a):
Zgadzam się z kolegom miałem to samo z tylu miałem wodę od strony pasażera okazało się ze zapchany kanał odprowadzający wodę z szyb . :hyhy:

ja ten przypadek juz przerabiałem w kilku autkach...więc na 99% masz to samo...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1