BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 28 czerwca 2025, 19:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Gdzie powinna być wytłoczona homologacja tylnych lamp?
PostNapisane: 16 lipca 2009, 12:50 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 523i
Witam, mam możliwość zakupu tylnych lamp do BMW E39 sedan. Lampy to Hella po lifcie. Niestety nigdzie na szkle nie ma wytłoczonej homologacji, jest tylko napis na plastiku (zdjęcie).
Jeżeli ktoś ma oryginalne lampy Hella po lifcie to będę wdzięczny za sprawdzenie gdzie jest wytłoczona homologacja. Mam obawy że lampy które chcę kupić to podróbki... Z tego co słyszałem to zawsze na kloszu powinny być stosowne oznaczenia [wytłoczone]. Taki napis na boku lampy można bez problemu zrobić samemu...

Kolejna sprawa to oprawki na żarówki (lampy są bez nich). Czy trudno coś takiego dokupić? W moim aucie są inne więc nie będę mógł przełożyć.

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Gdzie powinna być wytłoczona homologacja tylnych lamp?
PostNapisane: 16 lipca 2009, 13:37 
Przyjaciel forum

krzysiek90210 napisał(a):
Z tego co słyszałem to zawsze na kloszu powinny być stosowne oznaczenia [wytłoczone]. Taki napis na boku lampy można bez problemu zrobić samemu...

Rzeczywistosc jest inna, wiele oryginalnych lamp nie ma widocznych oznaczen homologacyjnych na kloszu.

Takiego napisu nie zrobisz latwo sam, nie ma to sensu, nikt nie bedzie sie bawil w takie przerobki uzywanych lamp. Zreszta wszystkie zamienniki/podrobki jakie widzialem maja oznaczenia producenta, jezeli sie tego boisz.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2009, 20:28 
Pierwsze kroki

A co z tymi oprawkami na żarówki? Orientuje się ktoś ile będzie kosztował komplet na dwie tylne lampy? Czy jest możliwość zakupu samych oprawek? A może sprzedawane są tylko w komplecie z lampami?

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2009, 01:40 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 328xi
Kod silnika: N51B30
Mam takie lampy i homolagacja tez jest na obudowie. Te oprawki do zarowek mozna kupic 63211379399 stop wsteczne i p.mgłowe oraz 63216903651 do kierunkowskazu.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2009, 10:06 
Pierwsze kroki

Dzięki lobo za wyczerpującą odpowiedź!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1