adexbe napisał(a):
Witam. W Bmw e46 1.8 benzyna z 1998 r wariowal mi obrotomierz przy rozruchu silnika i w tym momencie nie moglem odpalic. Pojechalem dzisiaj do elektronika-podpial komputer i wyskoczylo ze jest zapisany blad wywolany przez czujnik polozenia walka rozrzadu. Elektronik mi ten blad wykasowal,auto odpalilo bez problemu i jakby nabralo wiekszej mocy. Chcialbym zapytac czy samo wykasowanie bledu zalatwi sprawe czy powinienem kupic i wymienic ten czujnik na nowy? Bardzo prosze o porady.
Wymienilem czujnik na nowy pojawil sie kolejny problem-otoz obrotomierz nie wariuje ale po pierwszej probie rozruchu silnik odpalil na kilka sekund i zgasl. Powtarza mi sie to znowu co jakis czas. W czasie jazdy wszystko jest ok. Zwykle udaje mi sie odpalic za drugim lub trzecim razem. Co moze byc? Czy powinienem znowu jechac na kompa? Elektronik stwierdzil iz nie ma potrzeby kasowania bledu czujnika sprzed wymiany jesli na nowym bylby 100% dobry sygnal .Ajak widac cos jest nie tak. Prosze o rady i z gory dziekuje