kiba napisał(a):
Mam pytanie! Kupiłem niedawno e39 528 automat, poprzedni właściciel wymieniał silnik i nie doprowadził auta do właściwego stanu tzn. Nie działa mi w aucie (nie świecą kontrolki) ASC, poduszki i tempomatu(ABS działa). Na jednym z tematów forum znalazłem informacje że trzeba podłączyć auto pod kompa i zaadoptować modół od ASC.Z kolei tempomat prawdopodobnie nie działą, ponieważ mi go brakuje. Gdzie znajduje się modół tempomatu?
No i jeszcze dwie kwestie:
-Mam przy nadkolu kierowcy wtyczkę do której wchodzą dwa przewody brązowy i fioletowy czy ktoś wie do czego jest ta wtyczka? ponieważ brakuje mi dalszej części, a nie wiem co nią jest?
-Co robi czujnik znajdujący się pod kolektorami ssącymio dchodzą od niego 2 rurki od jednej z nich odchodzi rurka w góre z zaworkiem, czy wie ktoś jakie jest jego zadanie i gdzie idą rurki od niego, dodam że też mi go brakowało (ale auto chodziło czójnik już jest, musze jeszcze rurki popodłączać a nie wiem gdzie). Proszę o pomoc, chciałbym auto doprowadzić do porządku, a nie bardzo wiem jak.
jeżeli kontrolki nie świecą to sprawdź czy są żarówki, może poprzedni własciciel celowo je usunął
tutaj
http://bmwfans.info/parts/catalog/ wpisz nr vin, powinno pomóc w pewnej części