Cytuj:
A czy w wezach do IC jest olej
NIe wiem, muszę sprawdzić, dodam, że filtr powietrza czysty ... olej zanika gdzieś w 1/3 długości rury ssącej za turbo.
Kune napisał(a):
Moze regeneracja nie tak do konca sie powiodla i jakies uszczelniacze puszczaja?
To była nóweczka z Turbo Tec-u, a tych turbin akurat się nie regeneruje .... "nie ma do nich części zamiennych, a jeśli ktoś twierdzi, że się da, to mnie normalnie okłamie" ... to są słowa z serwisu i ja w nie wierzę, bo pokazywali mi takie turbiny po pseudo regeneracji.
muda44 napisał(a):
"Toto" pomarańczowe wygląda na kawałek bagnetu od sprawdzania poziomu oleju.
Problem w tym, że bagnet jest na swoim miejscu w całości i nie dochodzi do niego żaden przewód jak do "toto-ego"

Jak się wpatrzysz na pełnym rozmiarze fotki, to widać go po lewej stronie. Ponadto prawa strona jest dziwnie czysta, jakby skądś wypadł, stąd też moje przypuszczenie,, że to jakiś czujnik.
Właściwie, to leżał on sobie troszkę dalej nie pod samym turbo, ale za nim w kierunku skrzyni.
muda44 napisał(a):
kup nowe uszczelnienie
No właśnie ... na turbinie od strony dolotu jest taki gumowy, karbowany pierścień (czy to masz na myśli pisząc o nowym uszczelniaczu?), na który jest naciskana rura ssąca ... bardzo lekko wchodzi i schodzi. Nie ma na niej opaski zaciskowej. Jak jest u Ciebie ... masz opaskę, czy nie?
muda44 napisał(a):
podam Ci mój przepis

Dawaj