BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 20:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] 530D Pompa wody zepsuta to dlaczego temp prawidlowa?
PostNapisane: 2 listopada 2009, 13:31 
Pierwsze kroki

Od jakiegos tygodnia komputer wyswietla mi komunikat ze pompa wody jest zepsuta, z tym ze wartosc temperatury jest prawidlowa nawet kilka razy pokrecilem silnik troche dluzej na niskich biegach i wskazowka ani nie grgnela na wyzsza wartosc, czy mozliwe zeby komunikat sobie "sam wyskoczyl"?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 13:44 
Forumowicz

a jaki to komunikat i czy masz webasto ?

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 13:59 
Zacna persona forum

Łoyska panie łozyska :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 14:52 
Pierwsze kroki

Napisz dokładnie jaki komunikat dostałeś. Ja u siebie rok temu wymieniałem pompę wodną (mam ten sam wóz co ty) i jakoś nie przypominam sobie żeby mi jakiś komunikat wyskakiwał przed wymianą, chociaż pompa była uszkodzona. Jedyną informację jaką dostawałem z komputera to to, że jest niski poziom płynu chłodniczego (pompa przeciekała), a silnik też się nie przegrzewał. Pompa w e39 jest prosta jak konstrukcja cepa i nie wydaje mi się, aby w tym kawałku odlewu żeliwnego z wiatraczkiem był jakiś czujnik. No chyba, że samochód wie o uszkodzeniu pompy z kąd inąd :zawstydzony: . Jeżeli się mylę to poprawcie proszę.

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 14:55 
Forumowicz

Moje BMW: F01 750i x-drive
pompa wody , łożyska i komputer który o tym iformuje ????? :rotfl: ale numer :D szkoda że ja tak nie mam :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 17:34 
Pierwsze kroki

nie rozumiem w czym tkwi wasz problem skoro to chyba dosc wazna czesc w aucie ktora w momecie jak nie dziala moze doproawdzic do awari silnika, wiec z jakiej okazji nie moglo by byc tam czujnika? Nie jestem na 100% pewnien, ale historie podobna mialem w e36 wyskoczyl ten komunilat potem wyskoczyl kolejny podajze niski poziom plynu albo za wysoka temp plynu a potem kolejny o tym ze mam sprawdzic w instrukcji co one oznaczaja a chwile pozniej wskazowka byla pod czerwona kreska i pompa do wymiany!

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 17:49 
Forumowicz

Moje BMW: F01 750i x-drive
pewnie miałeś komunikat że niski poziom płynu chłodzenia a nie że pompa do wymiany :mur: a jak mało płynu to i odrazu łapie silnik temperature. :dobani: ale nigdy że pompa wodna do wymiany :mur: takigo komunikatu napewno nie ma w twoim autku.

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 18:04 
Pierwsze kroki

dobra nie chce sie spierac bo moze byc i tak ze nie mam racji, posprawdzam sobie te plyny i zobaczymy co wyjdzie

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 19:12 
Forumowicz

ale napisz jaki to komunikat

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 19:13 
Forumowicz

Moje BMW: E39 530D
chlopaki maja racje niema w zadnym aucie takich komunikatow jak opisujesz Kane e36

Tytuł:
PostNapisane: 2 listopada 2009, 19:15 
Pierwsze kroki

gosc4x4, napisze napisze, tylko autka narazie nie mam, jak bede mial to zaraz to sprawdze

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 09:47 
Pierwsze kroki

Na 100% KÜHLWASSERSTAND (ang. LOW COOLANT LEVEL).

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 13:25 
Forumowicz

die_go napisał(a):
Na 100% KÜHLWASSERSTAND (ang. LOW COOLANT LEVEL).
widac ze z jezykami to na bakier jestes :rotfl: :rotfl: :rotfl: , ten komunikat oznacza ze masz uwaga ZBYT NISKI POZIOM PLYNU CHLODNICZEGO :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 13:37 
Pierwsze kroki

gosc4x4

jaro5 napisał(a):
pewnie miałeś komunikat że niski poziom płynu chłodzenia a nie że pompa do wymiany :mur: a jak mało płynu to i odrazu łapie silnik temperature. :dobani: ale nigdy że pompa wodna do wymiany :mur: takigo komunikatu napewno nie ma w twoim autku.

Widać, że masz problem z czytaniem większej ilości tekstu. Wszyscy piszą tu właśnie w kontekscie błędu LOW COOLANT LEVEL ponieważ doszliśmy do wniosku, że nie ma błędu uszkodzenia pompy wodnej i pewnie ten komunikat (niski stan płynu chłodniczego- żeby nie było, że chwalę się znajomością języków) pojawia się u kolegi Kane e36. Radzę przeczytaj wszystkie posty nim zaczniesz bzdury pisać i obrażać ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 13:43 
Forumowicz

die_go napisał(a):
gosc4x4

jaro5 napisał(a):

Widać, że masz problem z czytaniem większej ilości tekstu. Wszyscy piszą tu właśnie w kontekscie błędu LOW COOLANT LEVEL ponieważ doszliśmy do wniosku, że nie ma błędu uszkodzenia pompy wodnej i pewnie ten komunikat (niski stan płynu chłodniczego- żeby nie było, że chwalę się znajomością języków) pojawia się u kolegi Kane e36. Radzę przeczytaj wszystkie posty nim zaczniesz bzdury pisać i obrażać ludzi.
wyluzuj bo pekniesz , pomylilem Ciebie z autorem watku
BTW pokaz mi w ktorym miejscu mojego posta obrazilem kogos

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 13:51 
Pierwsze kroki

gosc4x4 napisał(a):
die_go napisał(a):
gosc4x4

jaro5 napisał(a):

wyluzuj bo pekniesz , pomylilem Ciebie z autorem watku
BTW pokaz mi w ktorym miejscu mojego posta obrazilem kogos

Wyrażenie ROTFL (chyba nie muszę tłumaczyć skrótu komuś kto mieszka w kraju anglojęzycznym) przy cytowaniu czyjejś wypowiedzi w domyśle obraża tę właśnie osobę i podważa jej kompetencję.

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 13:56 
Forumowicz

a jakie to TY masz kompetencje ? pozatym napisalem juz ze pomylilem ciebie z autorem watku a Ty sie napinasz jak niewiadomo co , zbastuj bo pekniesz

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 14:07 
Pierwsze kroki

Nie zmienia to faktu, że kogoś mogłeś obrazić. Nie muszę ci opowiadać o moich kompetencjach, bo niby jaki miałbym mieć w tym interes. Pozatym to nie czas i miejsce na to. Przez takie pomyłki niepotrzebnie robisz zadymę na forum. Czytaj uważnie to co zamierzasz komentować to unikniemy takich sytuacji. Bez odbioru.

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 14:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 325iA Cabrio
Kod silnika: M54B25
Garaż: R1200GSA K25, E61 520d LCI
OT OT OT OT OT OT......

Check Control nie wyswietla komunikatow o uszkodzonej pompie wody.
KUEHLWASSERSTAND PRUEFEN/ COOLANT LEVEL... to informacja o niskim stanie plynu chlodniczego.

Pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1