Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Przeszukałem trochę forum, poczytałem ale nic co pasuje do objawów mojej "Beatki" nie znalazłem. Pisalem rowniez na innych forach i jakos nikt nie jest mi w stanie powiedziec o co chodzi i co moze byc przyczyna... dlatego pozwalam sobie przedstawic moj problem na forum tego forum. Przedstawie go dzielac na etapy zdobywania wiedzy i pojawiania sie nowych objawów...
1.
"Problem" polega na tym że: ogrzewanie działa tylko po stronie pasażera. Strona kierowcy jest ledwo letnia. Nawet te dwa nawiewy centralne - ten od pasażera podaje gorące powietrze a ten od kierowcy i szyby chłodne lub zimne... Co to może być? 2. diagnoza zostala postawiona u mechanika. Posprawdzano (podobno) zaworek ( bo jest jeden) i wszystko co sie dalo sprawdzic pod maska. Wszystko jest w porzadku. Po ponownym podpieciu komputera dalej wywala blad KLAPKI, ktora sie nie otwiera... Wiec gosc dzwoni ze trzeba sciagac cala deske rozdzielcza zeby sie dostac do klapki. Roboty podobno duzo ale i kwota jaka krzywnal mne ugiela z nog. Powiedzial ze bedzie to "cos" ( czyli dalej nie wiadomo co) kosztowalo jakies 500 PLN
wiec zrezygnowalem myslac ze moze uderze jeszcze gdzies indziej...
3. Wystapil jeszcze jeden problem. Przestalo mi dzialac czesciowo podswietlenie pokretel od nawiewu itp. Moze tam jest jakies zwarcie bo w momencie wlaczenia ogrzewania tylnej szyby radio szumi (tak jaby gubilo fale).
4. Kolejna wizyta u kolejnego "znawcy marki BMW" i... dalej nic... zadumal sie na chwile i krzyknal ze to na 100% zaworki... a podobno jest tylko jeden... wiec podziekowalem... na chwile obecna nie jade do kolejnego bo nastepny wymysli ze trzeba bedzie wymienic chlodnice i tlumik koncowy (sarkazm)...
5. Dzisiaj rano ogrzewanie wogole przestalo dzialac. Nawiew jest normalny ale cieplego powietrza brak. Jedynie na pol szyby od strony pasazera wieje delikatnie letnim powietrzem.
Juz nie wiem co mam robic... Czy jechac do jakiegos mechanika i placic za kazda nie trafiona diagnoze?
Z góry dzięki za pomoc...
Pozdro 4 all