Cabot napisał(a):
1. Po wciśnieciu przycisku REST(klimatronic), nic się nie dzieje. Co to za przycisk i co on robi...
Przycisk ten służy do włączania opcji tzw ogrzewania postojowego wnętrza auta. Czyli jeżeli jest ci zimno a silnik jest rozgrzany to go wciskasz i wtedy działa ci wentylator w nagrzewnicy, który tłoczy do środka ciepełko. Jak silnik jest zimny to go nie włączysz. Jedna zasada- działa tylko na wyłączonym zapłonie.
Cabot napisał(a):
2. Podobna sytuacja z przyciskiem ASC na panelu klimatronica, koło przycisku podgrzewania foteli. Po wciśnięciu nic się nie dzieje(wcześniej miałem omege, to tam jak wcisnąłem tc, to odłączała się kontrola trakcji, co widac było po zapalonej kontrolce...)
Jeżeli po wciśnięciu ASC pomiędzy zegarami nie zapala ci się taki trójkącik w kółeczku, a ponadto jesteś w stanie doprowadzić bardzo łatwo do poślizgu kół przy np ruszaniu z miejsca to masz jakąś awarię i musisz udać się z autem na komputer.
Cabot napisał(a):
3. Natomiast jeśli chodzi o podgrzewane fotele, to po wciśnięciu przycisku, zapala się lampka na przycisku i po 2-3sek. gaśnie. Jaka może być tego przyczyna??
Jeżeli obydwa przyciski zachowują się tak samo to może to wina przekażnika.
Cabot napisał(a):
4. I kolejny problem jaki zauważyłem, to podczas jazdy samo wlącza mi się oświetlenie kabiny, potem gaśnie i tak wkółko. (prawdopodobnie to ma jakiś związek z jkaimś czujnikiem zamykania drzwi, bo jak wyłaczę stacyjkę to czasami, ale tylko czasami brzęczy mi przypomnienie że światła są włączone, mimo zamkniętych drzwi. Tak samo podczas jazdy, jak otworze i zamkne drzwi, to gaśnie lampka, tylko w takim razie gdzie jest ten czujnik?)
Czujnik jest zamontowany w ryglu drzwi.
PS swoją drogą to powiem ci, że się trochę pospieszyłeś z tym autem, albo nie miałeś ze sobą jakiegoś speca od bmw bo by ci na pewno odradził kupno auta z tak spierdzieloną elektryką. No chyba że cena była kosmicznie niska-adekwatna do stanu.