BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 maja 2025, 00:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39] dziwna sprawa z kołem...
PostNapisane: 2 grudnia 2009, 18:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 520d
Witam Was serdecznie,

Mój problem jest dosyć ,,dziwny'' jak dla mnie :zdziwko: ... Otóż z racji nadchodzącej zimy, zakupiłem felgi 16"-owe stalowe, wczoraj przyszły do mnie kołpaczki do tych felg również na 16 tki.... Dzisiaj mając chwilkę czasu wziąłem się za montaż tych wspaniałych obręczy. Montując pierwszą szalenie się zdziwiłem :szok: :szok: :szok: :szok: (obserwując na zdjęciu) że kołpak az tak odstaje od felgi. Zasanawiam się czy wszystko jest okey, po instalacji na czterech kółkach, kołpak generalnie sie trzyma, nie ma problemu z tym iż może odpaść aleee te odstawanie :rotfl: :( postanowiłem zastosować jeden ''zabieg'', trik z bzykami (do spinania kabli) już to obserwowałem... Oczekuję od Was bezpośrednich odpowiedzi. Wybaczcie ale jestem nowym, a to jest mój pierwszy samochód... :|

Dziękuje za wszystkie komentarze ....

http://img134.imageshack.us/i/68401944.jpg/
http://img686.imageshack.us/i/33579401.jpg/
http://img19.imageshack.us/i/77800700.jpg/
http://img697.imageshack.us/i/31321142.jpg/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e39] dziwna sprawa z kołem...
PostNapisane: 2 grudnia 2009, 18:42 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Witaj jak dla mnie to cos jest nie tak z tymi kolpaczkami,ja mam przy swojej 15-tki stalowki z kolpakami i przylega ladnie,poza tym w miejsce tej szczeliny moze wchodzic Ci snieg czy zanieczyszczenia blotne.Pozdro

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 18:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
kołpaki są np z serii 1 ;) a 5er ma inne felgi

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 18:52 
Pierwsze kroki

witam... własnie z tym też sie spotkałem tylko z innym punktem odniesienia :przestraszony: mianowicie takim że bedzie mi dobrze odprowadzało błoto pośniegowe z kół heh... sam juz nie wiem... One okey sie trzymają tylko taa szczelina, 2gim e39 bym tam wjechał... :/

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 18:53 
Częsty bywalec

Łoooo :przestraszony: Tak szybko bym je ściągnął jak szybko założyłem... I jeszcze te "spinki"!!! Nie... :dobani:

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 19:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
kolpaki super ale ta szczelina jak kanion, ściagaj je jedyne co może niexle świszczeć jak będziesz jechał szybciej :cool:

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 19:14 
Pierwsze kroki

wiecie co juz osłabiony jestem... :( kurdeee poszło ponad 280 zł :/ i tu taki trik... chodzą mi rożne myśli po głowie.
Tak sobie pomyslałem ze może bym skrócił stelaże od kołpaka, przyciął wyrzynarką :hyhy: + dobry klej do plastiku :zdegustowany: to one wprowadzają ,,małe zamieszanie'' :mad:

ale hardcore :/

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 19:31 
Forumowicz

Moje BMW: E39 530dA M-Pakiet
Garaż: W garazu juz 6 lat
wiesz ja na Twoim miejscu sprzedalbym te kolpaki na allegro i jezdzil bez nich w ogole! mi osobiscie i wielu moim znajomym co maja rozne auta nie widza sie kolpaki kojarza sie z takim troche plastikowym badziewiem bez obrazy! masz takie ladne auto ze lepiej bedzie wygladac na czarnych stalowkach(lub czarnych alusach wygladajacych jak stalowki bo takie byly montowane do e39)! ja mam e39 w m-technik kupilem niedawno zimowki felgi razem z kolpakami a kolpaki leza sobie z boku w garazu! pozdrawiam :)

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 20:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: e60 LCI
Kod silnika: M57D30O2
Garaż: Obecne e60 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147101
Byłe e46 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=136636
Kołpaki nie są zrobione pod wzór tej felgi która ty posiadasz. Dlatego tak odstają. A co ci doradzić hm... albo sprzedaj na allegro, albo szukaj jakichś felg na które będą pasować ;)
Nie polecam ci nic przycinać i kombinować bo jak się nie uda to będziesz już naprawdę 280 zł w plecy.

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 21:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
proSTo napisał(a):
Kołpaki nie są zrobione pod wzór tej felgi która ty posiadasz. Dlatego tak odstają. A co ci doradzić hm... albo sprzedaj na allegro, albo szukaj jakichś felg na które będą pasować ;)
Nie polecam ci nic przycinać i kombinować bo jak się nie uda to będziesz już naprawdę 280 zł w plecy.

nic dodać wszystko zostalo powiedzane :cool: :D

PostNapisane: 2 grudnia 2009, 23:33 
Pierwsze kroki

witam ponownie....

masakra, obszedłem auto jeszcze chyba z 50 razy :przestraszony: nijak to to sie trzyma kupy, kolega wyżej wspomniał ze jest to od 1-ki... Mam pytanie w związku z powyższym, wiecie może gdzie są opublikowane informacje dotyczące kół, kołpaków do konkretnego modelu oczywiście oryginalnych BMW????
Aaaaa wpadł kolega, oblOOKał sprawe i poweidział że ,,moze byc'' :przestraszony: :ok: gdzie ja tu widzę problem ?? O co ten cały ,,dym'' heh :super: . Skomentuję to tylko tak, róznica między nami polega na tym że on jeżdzi oplem astrą a ja e39... Nie będe tak ambitny i nie zrobię trika w postaci ,,wieś tańczy i spiewa'' :wstyd: :rotfl: wystarczająco jest tego pełno na ulicy, przykrym jest że co niektórzy tak szpecą samochody tej marki...

WNIOSKI: felg szukał nie bede :P, obdzwoniłem znajomych mam kilku zainteresowanych, także wszystko jest na dobrej drodze :)

Na zakończenie: serdecznie Wam dziękuję za szczere wypowiedzi... :padam: :padam:
Szerokości Panowie :)
Miłego wieczoru. :piwo:

==================> ZAMYKAM <====================================

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1