BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 13 lipca 2025, 16:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] 528 Nagly, drastyczny spadek kompresji :(
PostNapisane: 1 lutego 2010, 15:26 
Pierwsze kroki

Tak jak w temacie, auto odpalalo i jezdzilo, po kilku dniach stania pod chmurka nie odpala,w serwisie badali kompresje i np. 2 przednie cylindy mialy kompresje 0. Powiedzieli ze mozliwe iz szklanki sie zawiesily lub zamarzly? mozliwe to ? kompresje mierzylem jakis miesiac temu i byla od 13-14, czy jest mozliwe zeby nagle od tak, spadla do zera ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] 528 Nagly, drastyczny spadek kompresji :(
PostNapisane: 1 lutego 2010, 15:43 
Poszukaj zanim zapytasz

witaj,,mialem kiesys w e 39 520 taki sam przypadek ale podczas silnego mrozu jak bylem na nartach w alpach,,powodem bylla zla lepkows oleju,,nie wiem na jaki mi zmienili we wloszech ale potem odpalala tam na miejscu bez problemow,,,a pojechalem tam na 10w-40..pzdr,,jacek

PostNapisane: 1 lutego 2010, 18:22 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i
Coś z zaworami. Na jakim oleju jeździsz? Tak czy siak to zdejmij pokrywę zaworów i zobacz co tam się zadziało.

PostNapisane: 2 lutego 2010, 14:39 
Pierwsze kroki

lotos 10w40, wiem ze to raczej scierwo nie olej. Auto stoi w serwisie od wczoraj, jeszcze nie probowali odpalac po nocy w cieplym garazu... wydaje mi sie ze chocby niewiem jakbyl zabity silnik to nie bedzie mial kompresji zero, kolega mechanik mowil ze zerowa kompresja jest tylko przy otwartym zaworze wiec ludze sie ze tylko cos sie przy tych szklankach zablokowalo i tyle, ale boje sie ze trzeba bedzie szukac nowego silnika

PostNapisane: 2 lutego 2010, 16:50 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i
Krzysiek__ napisał(a):
lotos 10w40, wiem ze to raczej scierwo nie olej

Bardzo dobry olej - ale do malucha. Masz odpowiedź. Jeśli się zawór przytarł na prowadnicy to nie musisz kupować nowego silnika. Remont głowicy załatwi sprawę.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1