cursor napisał(a):
W starszych modelach zmiana softu w silniku na wersję europejską podnosiła ogranicznik na 250km/h
Można spróbować podobnie "oszukać" w tym przypadku.
Zaktualizowałbym najpierw soft w aucie do posiadanej wersji ISTA P.
Następnie zmienił klucz kodowania za pomocą ESYS i przekodował CAS
Następnie podszedłbym znowu za pomocą ISTA P i sprawdził czy program domaga się zmiany programu w sterowniku silnika i skrzyni biegów. Jeśli tak, to wgrałbym takowy soft i sprawdził jak się to zachowa.
Było kombinowane i tak, u jednego magika auto stało blisko 2 tygodnie.
Byłem i w ASO. Ich zdaniem można by spróbować coś tam zmienić, poprzekładać jakieś taile z wersji europejskiej, ale po pierwsze te taile sporo kosztują, a po drugie i tak nie ma pewności, że pomoże
Kiepsko się znam na elektronice, ale w tych wersjach tak jak pisałem wyżej, nawet nie można odblokować automatycznego domykania szyb. Po prostu wersje USA mają takie zabezpieczenie, by nie przycięło np. dziecka. Także mam automatyczne domykanie drzwi, ale szyby musze sam zamknąć
marazz, ja ostatnio jechałem autostradą tą magiczną max prędkością 216, patrze w lusterko, a tam jakaś skoda octavia się zbliża i mruga długimi

Fakt faktem, że potem jak jakiś tir wyjechał i trzeba było zwolnić do 120, to musiała mi octavia zjeżdżać, ale wystarczyło, że pojawiło się znowu 217 u mnie i ja musiałem ustąpić
Pazio, u mnie przy tych 217, obrotomierz ma niespełna 3tys obrotów