BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 21:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Wycieki ze skrzyni, problem z zamkiem
PostNapisane: 21 stycznia 2010, 19:01 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Witam milosnikow marki Bmw!!!
Moje autko to 520 e39,otoz pojawil mi sie problem.Po zalozeniu drugiej skrzyni biegow uzywanej (manualna) bo stara cos szwankowala,okazalo sie ze mam nie wielkie wycieki oleju z miejsca gdzie skrzynie sie rozkreca,i nie wiem jak sobie z tym poradzic bez wyjmowania jej,myslalem o probie zaklejenia tego zlacza poxilina bo silikon nie zdal egzaminu,jesli macie jakas orietacje czy moze np sa na rynku jakies srodki do zalania skrzyni w celu jej uszczelnienie bardzo prosze o rade.

Drugi problem dotyczy zamka od drzwi kierowcy badz pasazera,strasznie ciezko sie zamyka,czyli po wlozeniu kluczyka w zamek czasem nie mozna go przekrecic,proby psikania odmrazaczem malo pomagaja.
Za odpowiedzi z gory dziekuje.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] Wycieki ze skrzyni, problem z zamkiem
PostNapisane: 21 stycznia 2010, 20:18 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 316i Sedan
Kod silnika: M43
Z tym zamkiem kolego mam podobnie teraz od kierowcy wogole otwierac sie nie chce ponoc bebenek jest zly jutro jeszcze psiukne wd40 i zobacze czy cos da jesli bedziesz wiedziec co u ciebie z tym zamkiem to daj znac

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 19:23 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Witam!! nie chce byc namolny,ale czy jest ktos co by podrzucil cos w temacie.Pozdro

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 21:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 TURING
Kod silnika: M57 dA
:mur: ja bym zaspawał na pewno olej nie będzie leciał.!!!!!!!!
weź no pomyśl troszkę bez wyjęcia skrzyni na pewno nie uszczelnisz a po drugie zlokalizowałeś wyciek.

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 21:28 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B28
Zapraszamy Serdecznie na portal poświęcony sztukom walki, znajdziecie na nim najnowsze wiadomości ze świata sportu między innymi: mma, taekwon-do, boks tajski, walki wschodnie, karate, boks, jiujitsu, ksw, samoobrona, wrestling, aikido. Znajdziecie na nim także forum dyskusyjne na którym możecie się wypowiadać oraz prowadzić dyskusje z innymi użytkownikami. Do dyspozycji macie także Chat na którym możecie porozmawiać Online z użytkownikami. W serwisie znajduje się ogromna baza FILMÓW. Serdecznie zapraszamy także do uczestnictwa w Clubie FIGHTSPORT oraz do kupna Karty Clubowicza dzięki której uzyskasz rabat na zakupy w serwisie.
http://FightSport.com.pl

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 21:35 
Pierwsze kroki

Co do problemów z zamkiem to u mnie wd40 zadziałało znakomicie, także polecam :)
Podepnę się trochę pod temat i zapytam.... a czy macie jakieś rady na ciężko zamykające się drzwi? Chodzi mi o to, że muszę naprawdę mocno trzasnąć drzwiami (z przodu zarowno po lewej jak i prawej stronie) żeby się zamknęły. Trochę to denerwujące jak czasami 3 razy muszę poprawiać. Coś wymienić, podregulować w takim wypadku?

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 21:40 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B28
Zapraszamy Serdecznie na portal poświęcony sztukom walki, znajdziecie na nim najnowsze wiadomości ze świata sportu między innymi: mma, taekwon-do, boks tajski, walki wschodnie, karate, boks, jiujitsu, ksw, samoobrona, wrestling, aikido. Znajdziecie na nim także forum dyskusyjne na którym możecie się wypowiadać oraz prowadzić dyskusje z innymi użytkownikami. Do dyspozycji macie także Chat na którym możecie porozmawiać Online z użytkownikami. W serwisie znajduje się ogromna baza FILMÓW. Serdecznie zapraszamy także do uczestnictwa w Clubie FIGHTSPORT oraz do kupna Karty Clubowicza dzięki której uzyskasz rabat na zakupy w serwisie.
http://FightSport.com.pl

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1