BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 22:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Kody w języku włoskim
PostNapisane: 13 marca 2010, 18:09 
Pierwsze kroki

witam użytkowików BMW. Mam mały problem i nikt noie może mi pomóc. Od około tygodnia wyświetla mi się komunikat. "contr. fendinab. amt.". Czy może ktoś powiedzieć o co chodzi. Mój samochód pochodzi z 1997r i jest to wersja 525 tds. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E 39-kody w języku włoskim
PostNapisane: 13 marca 2010, 21:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 LIM
Kod silnika: M47N2
Karmel1404, kolego to zmien jezyk wyswietlania kodow na niemiecki albo angielski. Jak to zrobic?? bylo na forum, ale napisze i tutaj. Jesli masz pelnego kompa [dwa przyciski na zegarach i zamiast "samochodu" jest pole tekstowe] to robisz to tak:
1. wsiadasz do auta, zamykasz drzwi, wkladasz kluczyk do stacyjki.
2. przekrec kluczyk w pozycje 2 [zaplon]
3. wcisnij prawy przycisk na zegarach i przytrzymaj, az do pojawienia sie na wyswietlaczu "test nr 01"
4. teraz tym przyciskiem [prawym] kilkasz tak dlugo, az pojawi sie "test nr 19"
5. gdy na wyswietlaczu jest test nr 19 wcisnij lewy przycisk [odblokujesz komputer]
6. teraz musisz podac sume 5-ciu ostatnich cyfr VIN-u i zatwierdzic [o ile dobrze pamietam lewym przyciskiem, a prawym wprowadzasz]
7. teraz klikasz prawym przyciskiem, az pojawi sie "test nr 10" i klikasz lewy przycisk
8. jestes w trakcie zmieniania jezyka komunikatow, prawym przyciskiem wybierz bardziej "ludzki" jezyk tj GER lub ENG
9. wcisnij lewy przycisk i gotowe masz juz komunikaty w innym jezyku
pozdrawiam i zycze powodzenia

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1