Witam wszystkich serdecznie!
Mieszkam w Anglii a tu niestety trudno o dobrych mechaników.
Jezdze BMW Alpina B3, czyli E46 330Ci zmodyfikowana przez Alpine.
Auto ma automatyczna skrzynie biegow i w czasie gwałtownego ruszania z postoju, powyzej 3 tyś obrotów
pojawia sie silna wibracja i głosne stukanie. Dochodzi to z centralnej czesci auta, jakby cos stukało pod podłogą auta. Wibracja i stukanie mija po ok 3 sekundach.
W czasie przyspieszania w czasie jazdy, nie ma zadnych z tych objawów. Tylko w czasie ruszania z postoju
gdy mocno wcisne pedał gazu.
Zaliczyłem 3 nieudanie wizyty u mechanika.
W czasie pierwszej powiedziano mi ze trzeba wymienic gumy ktore siedza w tylnich wachaczach (nie znam sie na mechanice i przepraszam za amatorszczyzne - takie duze ramie ktore odchodzi od koła i łączy sie z podłogą auta za pomocą dużej okrągłej gumy ktora trzeba było tam wcisnąć w metalową obręcz)
Nie pomogło.
W czasie drugiej wizyty powiedziano ze trzeba wymienic gume ktora trzyma tylni dyferencjał.
Wymienili i nie pomogło.
W czasie trzeciej wizyty powiedziano mi ze wydech wchodzi w wibracje i trzeba zmienic gumy ktore trzymaja centralna czesc układu wydechowego. Wymienili i znow nie pomogło

Mechanik stwierdzil ze wszystko inne wyglada dobrze, nie ma luzow w wale napędowym i nie ma wiecej pomysłow a mi już rece opadaja.
Jesli ktoś z was slyszał o takim problemie, prosze was bardzo o pomoc.
Jakiekolwiek sugestie beda bardzo mile widziane.
Z góry dziekuje!!!