BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 lipca 2025, 01:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 330d pękł pasek alternatora, wspomagania, pompy wody
PostNapisane: 29 lipca 2010, 18:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 330d
Kod silnika: M57
Witam!
Mam powazny problem otóż nie mogłem zapalic samochodu. Po przekreceniu kluczykiem rozrusznik nie dawał rady krecic tak mi sie wydawało. Pierwsza mysl akumulatro..... druga rozrusznik... Okazało sie ze to jest sprawne. Nie było wyjscia samochód został odpalony na pych i wtedy sie zaczeło......... dym z pod maski i pękniecie paska wieloklinowego... Po tej akcji przekrecam kluczyk i samochod zapala...
Moje pytanie dlaczego to sie stało i co moglo byc przyczyna tej awarii........... moze to pompa wody......... :zalamany:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E46 330d pękł pasek od alternatora, wspomagania , pompy wody
PostNapisane: 29 lipca 2010, 18:54 
Forumowicz

Moje BMW: F30 328i
Kod silnika: N20
Z tego co napisałeś to to staneła któraś rolka, alternator, agregat, ... . Sprawdz reka po kolei wszystkie koła pasowe i rolki czy da sie obrocic i bedziesz wiedzial co dokladnie jest zablokowane. Nie odpalaj auta bez paska na dluzej bo przegrzejesz motor.

Tytuł: Re: E46 330d pękł pasek od alternatora, wspomagania , pompy wody
PostNapisane: 29 lipca 2010, 19:17 
Pierwsze kroki

sprawdzałem rolke od wspomagania kreci sie, rozrusznik również..... nizej nie siegam musiałbym pewnie gdzies na kanał wjechac itd. mam nadzieje ze to nic poważnego bo w tym miesiacu juz kilka rzeczy robiłem wiec i kase mam ograniczoną.
Szczerze powiem ze nie słyszałem o takim przypadku........... czemu to sie stało..
Wczoraj mechanik wymieniał mi poduszki silnika byc moze cos gdzies pogiał itd. :(

Tytuł: Re: [E46] 330d pękł pasek alternatora, wspomagania, pompy wody
PostNapisane: 30 lipca 2010, 07:22 
Zacna persona forum

siem - nie wiem jak ci mechanik przy wymianie poduszki z boku mogl cos z przodu przygiac - jednak bywaja rozne rzeczy - podnies auto pokrec wszystkimi kolkami sprawdz dobrze napinacz i rolki i wtedy cos bedziesz wiedzial - czasami pasek ze starosci szlag trafia -pzdr

Tytuł: Re: [E46] 330d pękł pasek alternatora, wspomagania, pompy wody
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, 12:14 
Pierwsze kroki

Witam!
Temat można zamknąc...... Po sprawdzeniu okazało się ze pompa wody się zatarła........
Juz wymieniono i autko hula.............. Problem był z zalozeniem paska klinowego bo mechanik nie wiedzial na ktore kolejno kola trzeba było zalozyc - wszystkich 7 kół i rolek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1