BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 kwietnia 2025, 22:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E87] pierwsza wizyta w serwisie ....
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 08:39 
Forumowicz

Witam!

więc chciałem się pochwalić, byłem z moją jedyneczką na pierwszej wizycie w serwisie bo mi w drzwiach coś skrzypiało , stukało :znudzony: nie było to może zbyt uciążliwe ale jako, że nie chce zaniedbać auta a niekosztuje mnie to nic, to pojechałem :D

Pan w serwisie się uśmiechnął poczym stwierdził że to jest wina uszczelek. 10 minut chłopaki czyściły uszczelki i zrobiła się znowu błoga cisza... Pan powiedział, że na myjni ktoś mi musiał jakimś silikonem psiknąc po uszczelkach a BMW tego nie zaleca bo się dzieją takie rzeczy....

....oczywiście nie powiedziałem, że to ja za każdym myciem postanowiłem chronić elementy gumowe specjalnym sprayem :wstyd:

wniosek : nadgorliwość gorsza od faszyzmu :wstyd: i radze posiadaczom jedynek nie smarować uszczelek bo będzie discoteka w środku

i mam jeszcze pytanie , zdziwiło mnie, że olej mam wymienić dopiero za 22000 (w tej chwili mam 11tyś przejechane) co daje pierwszą wymianę oleju po ~30 tyś km :zdziwko:
W serwisie mówią, że BMW specjalnie tak wydłużyło okresy wymiany oleju żeby przyciągnąć klientów , na moje pytanie czy to zdrowe dla silnika bo przecież przy docieraniu najwiecej syfu w oleju jest ? odpowiedziano mi , że nic sie nie stanie ale napewno lepiej by było dla silnika wymienić ten olej... umówiłem się w sumie na wymianę za bagatela 480 zł :zdziwko: :wstyd: czy to będzie znowu nadgorliwość czy dobrze robie ?? :niepewny:

co to za cudowna technologia pozwalająca robic ponad 30tyś na oleju ?? :zdziwko:
i co tyle kosztuje :wstyd: :zalamany:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 09:21 
Forumowicz

A może zrobią ci razem z tą wymianą przegląd gwarancyjny też bo jak tak to te 480 zl to bardzo tanio ... W innych autach to kosztuje koło 1000 z tego co pamiętam jak szukałem auto do leasingu

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 09:26 
Forumowicz

Martin_j80 napisał(a):
A może zrobią ci razem z tą wymianą przegląd gwarancyjny też bo jak tak to te 480 zl to bardzo tanio ... W innych autach to kosztuje koło 1000 z tego co pamiętam jak szukałem auto do leasingu

nie ... sama wymiana oleju bez przeglądu bez kasowania inspekcji olejowej tak aby następna wymiana była juz razem z przeglądem .. wtedy to bedzi ok 700 zeta ...
:(

ale wymiana samego oleju i filtra oleju prawie 500zeta :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 09:27 
Forumowicz

No to jednak drogo :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 18:00 
Forumowicz

Nie zapominajcie że autoryzowane serwisy tak sobie liczą i to żadne zaskoczenie, a jak było stać na taki samochód to chyba i stać na wymianę :)

Moje aukcje
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=102663

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwietnia 2007, 20:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
bardzo drogo...

w Renault Megane 2 też jeździ się pierwsze 30tys KM bez zaglądania pod maskę... czy to zdrowe dla silnika - nie wiem... ale wymiana oleju przy 11tys, kiedy przewidziano pierwszą wymianę po 30tys to chyba za wcześnie... chociaż dojedź do 20tys ;)

jeśli masz zbędne 480zł to wymienień ;) albo zapytaj w innym ASO.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1