Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Dźwięki występują tylko przy odpalonym silniku. Gdy auto jest zimne to raczej ich nie ma, gdy się nagrzeje to po czasie się pojawiają.
Pojawienie się dźwięków nie wpływa w żaden sposób na pracę układu kierowniczego. Dodam jeszcze tylko że jakieś 1,5 miesiąca temu wymieniałem płyn od wspomagania (układ płukany był wielokrotnie).
Maglownica nie ma luzów, nie cieknie, w obie strony chodzi z jednakowym oporem i równie płynnie.
Tytuł: Re: [e61] dziwne dźwięki dochodzące spod kierownicy
Napisane: 22 kwietnia 2015, 12:21
Pierwsze kroki
Rozwiązanie:
okazało się, że "piski" dochodzą z magla. Pomógł płyn Lubrizol dodany do płynu hydraulicznego (wspomagania) zgodnie z instrukcją BMW. Dokładniej rozwiązanie opisałem w opisie filmu post wyżej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 57 gości