BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 lipca 2025, 21:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e91] spory przebieg diesla a awaryjność
PostNapisane: 21 maja 2010, 13:04 
Pierwsze kroki

Witajcie,

Rozglądam się za używaną trójeczką, najprawdopodobniej będzie to 320dtouring. Szukam czegoś w roczniku 2005 czy 2006, ale mają kosmiczne przebiegi!! 200-250 tys! Moja sprzedana 10latka e39 miała przebieg 270, ale była benzynką.
Powiem wprost- boję się, że te nowe silnik nie są tak trwałe jak poprzednich generacji :/. Szczerze to dużo łatwiej dałabym się przekonać do e46 320d z przebiegiem 250 tyś niż do takiego przebiegu w e91.

Dlatego proszę Was o opinię odnośnie takiego przebiegu dla w miarę nowego diesla, jak i o awaryjność e91 ;)

Dodam jeszcze, że będzie to samochód na kredyt i dlatego też zależy mi na jak najnowszym i jak najmłodszym modelu :P

Czekam na Wasze opinie :]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e91] spory przebieg diesla a awaryjność
PostNapisane: 21 maja 2010, 14:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: e91,e39
Diesle sa napewno bardziej wytrzymale niz benzynka,sasiad posiada e90 2006r 163km przebiegu nieznam i nienarzeka a nawet wychwala ;)

PostNapisane: 21 maja 2010, 16:07 
Forumowy terrorysta

werkaa napisał(a):
Szczerze to dużo łatwiej dałabym się przekonać do e46 320d z przebiegiem 250 tyś niż do takiego przebiegu w e91.

I dobrze myślisz, co innego 250 tys km w 4-5 letnim aucie, a co innego w 10 letnim.

werkaa napisał(a):
Dodam jeszcze, że będzie to samochód na kredyt i dlatego też zależy mi na jak najnowszym i jak najmłodszym modelu

Daj sobie spokój z autem na kredyt. Kup to na co Ciebie bezproblemowo stac.

PostNapisane: 21 maja 2010, 17:11 
Zacna persona forum

I dobrze myślisz, co innego 250 tys km w 4-5 letnim aucie, a co innego w 10 letnim.

Tak pod warunkiem ze 250tys w 10letnim aucie jest prawdziwe?skoro 4letnie auto ma 200tys odpowiedz sama sie cisnie na usta.Ktos pisze realny przebieg a my zaraz myslimy bog wie co, a z drugiej strony ktos kreci licznik a my wierzymy ze ma tyklo 250tys i 10lat samochod.

PostNapisane: 21 maja 2010, 17:18 
Forumowy terrorysta

jacekmury1 napisał(a):

Tak pod warunkiem ze 250tys w 10letnim aucie jest prawdziwe?skoro 4letnie auto ma 200tys odpowiedz sama sie cisnie na usta.Ktos pisze realny przebieg a my zaraz myslimy bog wie co, a z drugiej strony ktos kreci licznik a my wierzymy ze ma tyklo 250tys i 10lat samochod.

Nie mówie o szrotach od handlarzy, mówie o aucie od 1 właściciela, bo można kupić takie auta nawet w kraju :)

PostNapisane: 21 maja 2010, 17:24 
Zacna persona forum

Nie mówie o szrotach od handlarzy, mówie o aucie od 1 właściciela, bo można kupić takie auta nawet w kraju :)[/quote]
Sam wiesz ze to trudne zadanie, wiem bo dlugo szukalem a co do kredytu to sie zgadzam z Toba :ok:

PostNapisane: 21 maja 2010, 20:58 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Z autem na kredyt jest ten bol ze zanim go splacisz to juz myslisz o tym zeby go sprzedac :P Wszyscy moi znajomi ktorzy tak kupili mieli ten sam dylemat. Kolega ktory kupil honde prelude splacil polowe a auto sprzedal zeby splacic druga polowe. Smutne ale prawdziwe. Kolejna sprawa to koszty utrzymania... W tej chwili stac mnie spokojnie na utrzymanie 325 tds (nie odczuwam tego), 530d lub 330d musialby byc na prawde zadbany zebym nie narzekal na koszty. Awaria e90 moglaby byc po prostu zbyt droga. Kazdy serwis wiazalby sie z wyjazdem do warszawy itp. Do tego w moim odczuciu najnowsze beemki juz nie maja tego czegos... Teraz celuje w e39, przedliftowe e46 natomiast jest wg mnie najladniejsza beemka ze wszystkich. Nowe juz nie maja deski rozdzielczej skierowanej w strone kierowcy, coraz wiecej modeli ma 4x4 a firma planuje nawet fwd. To juz nie sa te auta ktore tak lubie. Nadmiar elektroniki na pewno poprawia bezpieczenstwo ale przyczynia sie do wiekszej awaryjnosci.

Bardzo latwo kupic auto na ktorego utrzymanie Cie nie stac (tym bardziej na kredyt). Zastanow sie czy warto. Ostatnio na forum pisal wlasciciel e90 kupionej wlasnie na kredyt czy dobrze sie sprawdza zestaw naprawczy opony. Gdy forumowicze polecili mu zakup dojazdowki to stwierdzil ze nie ma kasy. Smieszne to troche ale nie chcialbym sie znalezc w takiej sytuacji.

PostNapisane: 21 maja 2010, 21:35 
Zacna persona forum

Auto na kredyt to porazka chyba ze nowe ;) wtedy to ma sens bo jest duza szansa ze sie nic niepopsuje a uzywanym trzeba placic rate i miec jeszcze kaske na naprawy

PostNapisane: 21 maja 2010, 22:35 
Pierwsze kroki

Proszę Was- nie rozwódźcie się już nad tym kredytem, bo taka forma jest dla mnie najwygodniejsza, bo raty wrzucam sobie w koszty :) Mieszkam w warszawie, więc z aso tez nie ma problemu. Codzienne koszty eksploatacji też mnie nie przestraszą, bo jestem pewna, że nie bedzię paliła więcej niż moja poprzednica (528i). Jedyny zamiennik, który wchodzi w grę to e60. Chciałam się tylko dowiedzieć czy ktoś z Was kupował i teraz śmiga e91 czy e60 w dieslu z takim sporym przebiegiem? Albo czy ktoś ma taki przebieg już najechany? Jak wrażenia i awaryjność?

PostNapisane: 21 maja 2010, 22:45 
Specjalista

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47
werkaa napisał(a):
Proszę Was- nie rozwódźcie się już nad tym kredytem, bo taka forma jest dla mnie najwygodniejsza, bo raty wrzucam sobie w koszty

No wlasnie pieniadz na siebie pracuje wiec po co wywalac tyle odrazu gotowki, jesli dobrze obracajac kasa mozemy zarobic na rate.

PostNapisane: 21 maja 2010, 22:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: E90 LCI
Kod silnika: N47D20C
Szlag mnie trafia jak czytam te wypowiedzi. Facet zadał konkretne pytanie silniki a w ramach odpowiedzi słucha wywodów tego, że auto na kredyt jest złe, że kredyt jest zły, że 316 z początku lat 90-tych to coś co jest ok, a kredyt go zniszczy. Panowie :) Dajmy sobie spokój z gówniarzerskim podejściem. Kredyty są nie tylko dla tych, których na auto nie stać, ludzie je sobie wrzucają w koszta, planują wraz z innymi rzeczami itd. :) Jeżeli gość myśli o e91 to na 90% go na nie stać a forma zapłaty za auto to jego sprawa. Jeżeli nawet go na nie nie stać to czyj to problem? Mam wrażenie że co 2-ga wypowiedź to bicie piany przez kogoś kto od rodziców usłyszał, że kredyt jest zły, a jak "lekko podrośnie" to pomyśli. Sorry ale to kolejny taki temat i flaki się wywracają.... Ne bierzcie tego personalnie.

PostNapisane: 21 maja 2010, 22:47 
Zacna persona forum

Aha napisałem Facet, a post dotyczy kobiety. Przepraszam werkaa :)

PostNapisane: 21 maja 2010, 22:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
werkaa -http://autonarbutta.pl/
oni sprzedaja czesci ,zadzwon/podjedz tam siedza dwie mile panie i zapytaj jakie czesci warszty biora do tego modelu
te babki maja duza wiedze dot. bmw,i sporo sie mozesz dowiedziec o wadach nekajacych dany model

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 22 maja 2010, 19:38 
Zacna persona forum

siem - z tego co wiem na kredyt to mozesz auto kupic tylko w Polsce a z tym bylbym ostrozny - jesli bank da ci gotowe w lape jedz do Niemiec - tu kupisz auto zadbane z rzeczywistym nawet duzym przebiegiem - wiadomo ze auta w Polasce sa stad - ale czy nie bite czy nie krecone nikt i ty sama nie wiesz - jesli natomiast ktos w Polsce sie poruszal dajmy na to 2-3 lata mozesz byc pewna ze tarcze klocki zawieszenie eksploatacyjne materialy nie takie jak tu byly zakladane - wiem bo widze co i jak -jestem mechanikiem -co do silnika itp . jak masz pecha i przy 80000 padnie -tego nikt nie wie -pzdr

PostNapisane: 22 maja 2010, 20:59 
Pierwsze kroki

Dzięki Chłopaki, wreszcie usłyszałam coś rzeczowego;) W tyg podjadę sobie do Pań na Narbutta i popytam;) W banku jestem dogadana, że dostanę kasę i będę miała 3 miechy na znalezienie jakiejś fajnej fury, może być sprowadzona i dopiero jak ją zarejstruję i opłacę, to idę do banku czy i sprawdzam czy mi się bardziej na ten konkretny samochód opłaca kredyt gotówkowy cz samochodowy, bo to od wieku fury też zależy.

Wracam do szukania maleństwa, ale oczywiście jak Wam się jeszcze coś nasunie to piszcie;))

PostNapisane: 22 maja 2010, 21:54 
Zacna persona forum

Ale musisz obiecać nam, forumowiczom, że przemyślisz swoją decyzję jeszcze kilka razy i weźmiesz pod uwagę kupno e30 (na e91 Cię nie stać) :hyhy: :rotfl:

PostNapisane: 22 maja 2010, 22:32 
Pierwsze kroki

Koniecznie :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1