BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 lipca 2025, 22:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46 318i] 2000rok,jak sprawdzić korek od zbiorniczka
PostNapisane: 20 czerwca 2010, 20:07 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 318i
Witam
Panowie ubywa mi płynu chłodniczego powymieniałem węże ,zbiorniczek był rok temu wymieniany na zgrzewie był wyciek ale podobno te zbiorniczki tak mają,uszczelka była wymieniana i głowica planowała,wskaźnik temperatury jest jak w najlepszym porządku,nie mam pojęcia gdzie ten wyciek i skąd te ubytki.....obrazując ....wracałem ostatnio i po przejechaniu 1000 km w 13 godzin i staniu w korkach na drugi dzień musiałem dolać około 0.5 litra płynu ,zastanawiam się nad korkiem zbiorniczka wyrównawczego czy czasami tam nie następuję owy wyciek ,jak to sprawdzić,i jak można sprawdzić ten korek? koreczek mam opisany jako trzymający do 2 bar,
Panowie co o tym sądzicie?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46 318i] 2000rok,jak sprawdzić korek od zbiorniczka
PostNapisane: 20 czerwca 2010, 20:50 
Forumowicz

Moje BMW: E46 316i
Kod silnika: M43TU B19
Szukaj wycieku raczej gdzie indziej, ja miałem kiedyś przypadek że ciekło mi z tyłu głowicy, jest tam taki króciec(z którego wychodzą dwa wężyki jeden cienki a drugi trochę grubszy) mi poszedł oring który się na nim znajduje ale kupując zamawia się go od razu całego bo najczęściej on sam też ma już jakieś ubytki. Sprawdź go, najpierw zobacz sobie w którym miejscu on jest i później sprawdź palcem czy pomiędzy nim a głowicą się nie moczy! Dostęp jest kiepski ale da radę zrobić, powodzenia...

PostNapisane: 21 czerwca 2010, 06:26 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i
Jakby przeciekał korek to byś to widział. Latarka i szukać wycieku na pracującym silniku. Jeśli nie od góry to z kanału. Nic innego nie pozostaje bo potencjalnych miejsc wycieku jest bardzo dużo.

PostNapisane: 23 czerwca 2010, 18:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 318i
....no nie mogę znaleźć nigdzie ni śladu,pod samochodem sucho,więc jak wycieka to tylko pod ciśnieniem podczas jazdy,ręce opadają

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1