BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 sierpnia 2025, 22:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: e-39 523i dlugosc katalizatora
PostNapisane: 5 lipca 2010, 19:57 
Zacna persona forum

siem - juz raz umieszczalem tu dzisiaj podobny temat ale jakis nadgorliwiec go wykasowal - wydaje sie ze jak dostal ciut wladzy to wszystko moze - a nie spotkalem podobnej rzeczy na innych forach - a jak juz chodzi o temat to kazdy zrozumie co i jak - mam pytanie na jakiej podstawie i przez kogo zostal moj post usuniety - posty tego co mi napisal ze zle zatytulowalem -czytalem i widze ze czuwa on tylko nad tym by tematy byly prawidlowo tytulowane - ale do rzeczy - jesli ktos moze z Kolegow forumowiczow podac mi dlugosc katalizatora do 523-525i rok pr 1998 -katalizator umieszczony pod fotelami z jedna przednia sonda - jesli by ktos mial mozliwosc wrzucic fotke lub szkic jak jest on uksztaltowany- kat padl koledze w Anglii- ma czas a ja mam mu kupic w Polsce tzw uniwersalny a nie wiem jak wychodza rury od ori - wiem ze wlot ma 55 mm sred a wylot 60 mm - tylko mam pytanie czy ow wlot i wylot sa prosto czy tez lekko odchylone i w ktora strone , kat ma po jednej rurze wlotowej i wylotowej - pozdrawiam wszystkich forumowiczow oraz tego co by zechcial mnie objasnic jak bylo z moim wyrzuconym postem

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e-39 523i dlugosc katalizatora
PostNapisane: 6 lipca 2010, 06:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129501
Od razu mówię że nie robię OT, tylko odpowiadam na pytanie w tym temacie.
harnas621 napisał(a):
siem - juz raz umieszczalem tu dzisiaj podobny temat ale jakis nadgorliwiec go wykasowal - wydaje sie ze jak dostal ciut wladzy to wszystko moze - a nie spotkalem podobnej rzeczy na innych forach - a jak juz chodzi o temat to kazdy zrozumie co i jak - mam pytanie na jakiej podstawie i przez kogo zostal moj post usuniety - posty tego co mi napisal ze zle zatytulowalem -czytalem i widze ze czuwa on tylko nad tym by tematy byly prawidlowo tytulowane

Jeśli masz jakąś uwagę to dział zażaleń jest TU

harnas621 napisał(a):
mam pytanie na jakiej podstawie i przez kogo zostal moj post usuniety

Na tej podstawie:
Tematy źle nazwane, będą usuwane
Przez kogo:
Moderator albo Administrator

harnas621 napisał(a):
posty tego co mi napisal ze zle zatytulowalem -czytalem i widze ze czuwa on tylko nad tym by tematy byly prawidlowo tytulowane

Ktoś musi nad tym czuwać :) (A Ty mając za sobą prawie 1tyś postów powinieneś o tym wiedzieć.)

BTW: ostatnimi czasy zwracam też na to uwagę.

(Twój temat brzmiał mniej więcej: "długość katalizatora" i żebym wiedział, że chodzi o 523 to bym nawet go nie odwiedzał bo nie znam jego wymiarów. Znam od m43b18 i liczyłem że to może o tego Ci chodzi, ale dowiedziałem się dopiero po przeczytaniu połowy posta i gdy byś to podał w temacie to zaoszczędzisz czasu sobie i innym.)
(I druga sprawa łatwiej jest wyszukiwać tematy)
Nie bierz sobie tego do serca, ale jeśli Ty tak zaczniesz pisać to i inni zaczną i się ogólnie burdel zrobi.
Po to są przepisy/regulamin na forum :)
Pozdrawiam serdecznie ;)

Bmw e46 320i m52 bylo
Bmw e36 325i m50 jest
Bmw e39 525i m54 jest

PostNapisane: 6 lipca 2010, 08:46 
Zacna persona forum

siem -oki -zgoda ze sa regulaminy -ale czasami i one pozostaja w zbyt sztywnych ramach i nalezy je lekko ominac -poza tym czy stalo sie cos zlego jak juz doszles do polowy posta to i napewno skonczyles -tak ogolnie to zgadzam sie z toba - i mysle ze nie jest tu rzecza wazna ile mam ja postow-potrafie tez powiedziec sor - a mysle ze nie bedziesz tu czychal caly czas i poprawial tytuly postow -pozdrawiam cie serdecznie

PostNapisane: 7 lipca 2010, 08:54 
Zacna persona forum

siem - iiiiiiii co nie ma nikt takiego autka ?-pzdr

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1