BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 sierpnia 2025, 04:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] wentylator klimy !!?
PostNapisane: 2 sierpnia 2010, 21:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 330d
Kod silnika: M57
witam
dzisiaj robilem ze swiatlami w aucie po przekreceniu ktorys raz kluczykow zauwazylem ze wentylator klimy zaczal chodzic,ona sama byla wylaczona , myslalem ze przestanie po jakims czasie ale przesaje dopiero wtedy kiedy wylacze auta!!
gdy zalaczylem klime ona sama przestala dzialac..a jeszcze do poludnia chodzila bez problemu.. w czym moze byc problem?czujniki?przekazniki?sprezarka?
prosze o pomoc!!

Pwr
- 215,2 KM @ 3969 rpm ......... Tq - 482 Nm @ 2137 rpm

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] wentylator klimy !!?
PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 14:30 
Forumowicz

Moje BMW: e46 316i
Podjedz na serwis i niech sprawdzą, najlepiej zacząć od tych tańszych rzeczy zacząć sprawdzać - chociaż by napięcie na kablach ;-)

PostNapisane: 5 sierpnia 2010, 10:05 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 318d
mialem problem z wentylatorem klimy, i myslalem wrecz ze klima jest popsuta, na szczescie to byla wina modułu przy wentylatorze, kupilem nowy ;) (cały went. z modułem) na allegro za 350 pln i wszystko smiga jak złoto. w moim wypadku to byla wina modulu, poprostu padł, ale ze nie bylem pewien jaki kupic wybralem ten identycznie wygladajacy , teraz wiem ze moglem jeszcze z 100pln zaoszczedzic. jak masz mozliwosc to podlacz nowy wentylator i zobacz czy dziala.
w twoim przypadku moze to byc jednak cos z elektroniką wiec nie sugeruje sie tym co napisalem , aczkolwiek jezeli badania beda szly w te strone to jest to wentylator, zmylłką bylo to ze tez sie krecil, a po wlaczeniu klimy przestawalo wszystko dzialac po kilku minutach( mam na mysli klima) . najlepiej podpiac wentylator właczyc klime i zobaczyc czy sie zalączy jezeli tak to był winny był moduł.
powodzenia!

PostNapisane: 5 sierpnia 2010, 10:07 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 318d
tu masz link tego co mi padlo

http://allegro.pl/item1167368564_bmw_e_ ... _nowy.html

PostNapisane: 8 sierpnia 2010, 08:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 330d
Kod silnika: M57
problem rozwiazalem.. tzn zaczelem od wentylatora i czujnika sterowania wentylatoerm - odpielem sterowanie zostawiajac tylko plus i minus,podlaczylem,wlaczylem silnik i? niechodzil czyli czujnik dobry..jechalem dalej po przekazniki,czujnik temperatury,az doszedlem do czujnika cisnienia klimy-i tu byl problem ale po przeczyszczeniu kabelkow calego czujnika -klima ruszyla:)

Pwr
- 215,2 KM @ 3969 rpm ......... Tq - 482 Nm @ 2137 rpm

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1