BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 17 lipca 2025, 00:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] brak mocy ,dławienie
PostNapisane: 8 października 2007, 19:31 
witam,
czy ktoś mógłby mi pomoc w zdiagnozowaniu usterki, która pojawiła się u mnie w samochodzie i nasila sie z tygodnia na tydzień, a mianowicie rano lub po dłuższym postoju samochód nie ma siły jechać, brak mu mocy i dusi się, do czasu gdy temp. dojdzie do około 45 st. Te objawy są mniejszę gdy odpale samochód i 2-3 min. popracuje na biegu jałowym, sprawdzona została sonda lambda (podobno jest ok) czyszczone były wtryskiwacze i nadal objawy są, może ktoś miał podobny przypadek i może mi pomóc. Nie chce wymieniać w serwisie pół samochodu i wydywać bez sensu kasy, dadam, że jest to
BMW E46 316i, rok. produkcji 99, z gazem na którym chodzi bez zarzutu.
Będe wdzię :( czny za każda wskazówkę.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 10 października 2007, 21:37 przez marko, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2007, 19:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
skoro sprawdziles sonde, i wtryski, to proponowal bym sprawdzic pompe paliwa moze sie konczy, bo jesli jezdziles na gazie a w baku paliwa miales rezerwe alba mala ilosc zupy to pompa moze powoli konczyc zywot bo nie miala odpowiedzniego smarowania

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2007, 19:43 
paliwa było zawsz na jakieś 200 km

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2007, 21:25 
Forumowicz

marko mam ten sam problem moze to wirus a tak powarznie to tez mnie to denerwuje !!!!JAk cos bedziesz wiedział to daj znać!!!

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2007, 22:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
marko napisał(a):
paliwa było zawsz na jakieś 200 km

Czyli ok 17Litrow i tak bym nie wykluczal pompy, warto sprawdzic niz wymieniac pol silnika na nowy, albo sprubuj przeplywomierz odpiac i zobacz jak wtedy chodzi auto

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 18:00 
marko napisał(a):
Imię: marko

witam,
czy ktoś mógłby mi pomoc w zdiagnozowaniu usterki, która pojawiła się u mnie w samochodzie i nasila sie z tygodnia na tydzień, a mianowicie rano lub po dłuższym postoju samochód nie ma siły jechać, brak mu mocy i dusi się, do czasu gdy temp. dojdzie do około 45 st. Te objawy są mniejszę gdy odpale samochód i 2-3 min. popracuje na biegu jałowym, sprawdzona została sonda lambda (podobno jest ok) czyszczone były wtryskiwacze i nadal objawy są, może ktoś miał podobny przypadek i może mi pomóc. Nie chce wymieniać w serwisie pół samochodu i wydywać bez sensu kasy, dadam, że jest to
BMW E46 316i, rok. produkcji 99, z gazem na którym chodzi bez zarzutu.
Będe wdzię czny za każda wskazówkę.

Pozdrawiam

Został wymieniony czujnik położenia wałka rozrządu i jest ok :

Tytuł: Re: [E46] brak mocy ,dławienie
PostNapisane: 8 września 2010, 17:26 
Pierwsze kroki

Cześć dokładnie ten sam problem E46 99 316i benzyna + LPG. Widziałem na kompie co się dzieje z autem jak jest walnięta przepływka a jak pracuje silnik jak się ją odpieło. Co do pompy paliwa jest to prawdopodobne że może się kończyć ale na 99% ze auto tak pracuje to wina przepływomierza. I jeżeli kupować to tylko oryginał Bosha.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1