BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 00:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Problem z centralnym zamkiem
PostNapisane: 3 kwietnia 2009, 19:34 
Pierwsze kroki

Witam
Dziś rano z pilota próbowałem otworzyc auto ale mi sie nie udało wiec na zajutrz pojechałem wymienic baterie ale gosciu powiedział ze to nie baterie tylko jakis system od centralnego wysiadz albo cos takiego ;// powiecie gdzie znajduje sie cały moduł centralnego albo jakies porady ??

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2009, 20:56 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320D
Kod silnika: A PO CO???
Witaj kolego.twoj modul jest pod kierownica,musisz te obudowy zdjac i tam jest czarna kostka.

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2009, 06:29 
Pierwsze kroki

Czołem Stefan e39.
Nie wiem czy mój przypadek będzie dla Ciebie pomocny,ale nic nie zaszkodzi go poznać.
Ja też kiedyś miałem problem z otwarciem auta z pilota,ale u mnie powodem był rozładowany akumulatorek w pilocie.Tam nie ma (PRZYNAJMNIEJ W MOIM MODELU) baterii tylko jest wspomniany akumulatorek.A ładuje się go podczas jazdy autem.Poprostu przez stacyjkę.A stało się tak dlatego,że nie jezdziłem autem przez kilka dni.Ale skoro Ty mówisz że pojechałeś do gościa z tym problemem i pilot nadal nie działa to znaczy,że pilot się nie naładował i przyczyna w Twoim przypadku tkwi gdzie indziej.
Pozdrawiam-Miko.

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2009, 07:55 
Pierwsze kroki

No może ale zapasowy tez nie działa ;//a jak zdjac te obudowy ?? z pod kierownicy ??

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2009, 09:03 
Pierwsze kroki

Zgadza się.Zapasowy nie będzie działał bo jak leży w domu to też się rozładował.No,chyba że ciut na nim pojezdziłeś.A co do obudowy to Ci nie pomogę,bo poprostu nigdy się za takie rzeczy nie zabieram bo się nie znam.A sam nie chcę za bardzo kombinować bo często bywa tak,że chcesz sobie coś sam naprawić,a w rezultacie jeszcze więcej zepsujesz.
Ja tam wolę w takich sytuacjach zaufać komuś kto się na tym zna i najczęściej jadę do serwisu.Apropos serwisu.Widzę że jesteśz Jaworzna więc do Katowic nie masz daleko.Właśnie tam jeżdżę do super serwisu.Specjalizują się w BMW i naprawdę nie są drodzy.A napewno biorą mniej niż w autoryzowanym serwisie.Zresztą goście którzy prowadzą ten warsztat wcześniej pracowali w "BAWARIA MOTORS" (wcześniej "AUTO ZLATEX") na Kościuszki.Jeśli będziesz zainteresowany to daj znać,a prześlę Ci namiary na skrzynkę e-mailową.

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2009, 20:43 
Częsty bywalec

titek napisał(a):
Witaj kolego.twoj modul jest pod kierownica,musisz te obudowy zdjac i tam jest czarna kostka.

Baaardzo dziwne bo w moim E39 jest po schowkiem pasażera. Jak to możliwe?
Trzeba wysunąć taką plastikową osłonkę i nad nią jest ten cały moduł komfortu.
MIKO napisał(a):
Ja tam wolę w takich sytuacjach zaufać komuś kto się na tym zna

Ja na twoim miejscu też bym sam się za nic nie zabierał.

Próbowałeś do nowa programować kluczyk?

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2009, 22:02 
Forumowicz

Moje BMW: 523i
Kod silnika: M52B25
Bezpieczniki sprawdzałeś?

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwietnia 2009, 06:22 
Pierwsze kroki

nie a ktory too ??a jak ten kluczyk zaprogramowac mozecie podac mi link albo cos jestem nowey i wiecie ;p

Tytuł:
PostNapisane: 5 kwietnia 2009, 07:00 
Częsty bywalec

Od centralnego zamka są bezpieczniki nr 6, 27 i 29.
A tu masz jak zaprogramować kluczyk:

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi
2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem
3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania
4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.
5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4)

Tytuł: Re: [E39] Problem z centralnym zamkiem
PostNapisane: 2 października 2010, 21:16 
Forumowicz

Moje BMW: e90 325d
Kod silnika: m57
Garaż: bylo e39 m52b25
jest
colt cz34
e90 325d 253KM 600Nm
no to u mnie gdzie moze byc:?: auto z 97r.marzec i jak on wyglada:?: bo chce zalozyc sterowanie centralnym ale niewiem jak sie zabrac :szok: ,zeby podlaczyc to :szok: rozebralem dzis drzwi pasazera bo podobno tak mial byc i fakt byla jakas czarna puska z 3 wtyczkami ale :/ i szukam i szukam :mur: pomozcie albo kogos polecicie :?:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1