rafuzik napisał(a):
Dresik.PL napisał(a):
Jeszcze jedno pytanko tak z innej beczki, czy da się jakoś oszukać komputer, żeby nie wyświetlał błędu odłączonych sond lambda (oczywiście poza podłączeniem ich spowrotem:))
chodzi o te co sa za katem, mozna zrobic update DME na soft bez sond lambda, zrobilem to osobiscie w moim m54b30 (mam oryg. barany supersprinta), co do inpy to wklej screen'a z bledem
PS mozesz napisac na PW jaki wyszedl koszt vortech'a + montaz, bo przymierzam sie do zalozenia
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
ale musi byc wystrojony na ori ECU
Odgrzewam wątek..
Wymieniłem przepustnicę i dalej to samo. Tak samo przy delikatnej jeździe się włącza ten błąd.
Wyczytałem gdzieś, że to może pedał gazu być winowajcą ale niestety na tempomacie też ten błąd wyskakuje;/
Wklejam logi z pracy przepustnicy i pedału gazu:
1. Silnik wyłaczony pedał off

2. Silnik włączony pedał lekko wduszony na jałowym

Jak przy wyłączonym silniku wcisnę gaz do spodu to mam wartość 84.8 - nie da się mieć pełnych 100 czy tak ma być czy to już oznaka zmęczenia potencjometru?
Kolego powiedz gdzie i może być na pw $ można zrobić update DME, bo ta kontrolka wiecznie się pali i zgasnąć nie chce;(
Proszę o pomoc, bo mnie ta bunia wykończy;/
Wymieniłem pedał wciąż to samo..
Ktoś może dysponuje mądrzejszym programem diagnostycznym co wskaże bezpośrednią przyczynę takiego stanu rzeczy..
Zima za oknem i jeżdżenie Bunią bez trakcji to trochę strach..Pomocy!!