BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 22 czerwca 2025, 17:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 330i - problem z czujnikiem poziomu paliwa
PostNapisane: 3 września 2010, 09:46 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330i
Kod silnika: M54B30
Witam serdecznie, moja Beatka jezdzi i sprawia frajde z uzytkowania, ale ostatnio stwierdziła, że troche mnie poirytuje...

otóż 2 miesiące temu, mając rezerwe zatankowałem pod korek... na liczniku została rezerwa [cała!] i stopniowo schodziła do zera... tam już została.

szukalem plywaka lewego bo sie rozlecial - znalazlem, zamontowalem i dzialalo, dopoki nie zeszlo do rezerwy i nie zatankowałem... sytuacja taka sama... stan sie nie podniósł, ale płynnie przez 2 dni schodził do 0 i tam już zostal

oddałem auto na Balicką 100 - chłopaki przeglądneli wszystko, wyczyścili jakieś styki, cośtam przy jakimś module i działało... nie musze mówić do ktorego momentu...

znowu nie działa, na Balickiej zasugerowali ze moze padły liczniki [jakieś cośtam w nich co steruje tym wskazaniem]

dziwi mnie tylko to, ze majac pelen zbiornik, on pokazuje rezerwe i to jak ta rezerwa znika...

macie jakies pomysly? bo dobija mnie juz jazda ze stanem zero i tankowanie na pamiec... a domyslacie sie ze 330 potrafi spalic 8 ale potrafi i... i cholera wie kiedy braknie

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E46] 330i - problem z czujnikiem poziomu paliwa
PostNapisane: 25 lipca 2011, 16:41 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30 325i touring
Kod silnika: M50B25
odgrzeje troche kotleta, problem podobny, juz 2 pływaki połamało... zatkany jakiś odpowietrznik?
stało sie to w obu przypadkach po wyjeżdzeniu paliwa do rezerwy. zdawało sie tez zauważyć że przy odkręcaniu korka wlewu paliwa syczało powietrze...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1