Witam!.
2 lata temu, jak kupiłem auto, przy gwałtownym przyspieszaniu (pedał gazu prawie max) Skrzynia "przyszarpywała" ale w taki sposób, jak by nie oddawała pełnej mocy silnika, ponieważ "przyszarpywała" na przód...
Ale jakoś to nie przeszkadzało, no i stało się... jakiś miesiąc temu pierwszy objaw. Wracając w nocy z imprezy Zapaliła się kontrolka od ABS'ów, a zaraz po tym kontrolka Skrzyni biegów (zębatka) i na wyświetlaczu komunikat o tytule "
GETRIEBESTORUNG" (cały komunikat na dołączonym zdj) Postanowiłem w tym momencie zgaśić silnik, poczekać i odpalić. Udało się zgaśić, ale już nie odpalić... Tak jak by akumulator nie miał w ogóe prądu, nie miał siły okręcić silnikiem.
Podjechał więc kolega autem, podpieliśmy kable i przyjechali do domu. Na drugi dzień było już wszystko ok. Jakiś tydzień temu, to samo. Po odpaleniu auta wyskoczył ten sam kumunikat, auta już nie gasiłem, zaczynało brakować mu mocy i prądu.. nie działały szyby, fotele, poprostu nic. I tak jest do dziś, nie idzie nim poprostu jechać ;/ zuaważyłem niewielki wyciek oleju ze skrzyni. Czy to może być przyczyną? Ile powinienem wlać oleju do skrzyni, aby nie było za dużo? Co jeszcze sprawdzić? Jakieś pomysły? BARDZO PROSZĘ O POMOC.
ZRZUT BŁĘDU:

Pozdrawiam DANKO