Mariusz Wdowiak napisał(a):
mroova81 napisał(a):
Mariusz Wdowiak napisał(a):
Witam Mam kombiaka 540 max wyposażonego jak na owe czasy 99rok z max wersji indywidual w tym nivo z tyłu może być twardszy miększy 4 poziomy regulacji -komfort w porównaniu np z 520 sedanem to niebo a ziemia wykonanie też dużo lepsze jedynie co to niestety piski tylnej kanapy( skóra) i większy szum przez to że to.... kombi ...z tyłu roleta i ....to jednak jest zauważalne cóż funkcjonalność sedana marna ... ale jednak nieco ciszej.... dla kierowcy niezauważalne ale dla pasażerów z tyłu ...
Pokaż mi to pokrętło regulacji 4 stopni twardości nivo w E39, bo mam takie wrażenie, żeś nawet nie stał koło tego samochodu.
nie mam zamiaru jakiemuś malkontentowi tłumaczyć jego odczuć czy wrażeń- nigdzie nie pisałem o jakimś pokrętle w nivo tylko o regulacji "twardości" ( nazwa nivo też jest z du...wyciągnięta ale piszę tak aby większość wiedziała o co chodzi -nivo jest hydrauliczne a zawieszenie w e39 pneumatyczne ) i w wersji indywidual jest regulowane u mnie jest to 4 stopnie ( 4 poziomy ciśnienia w poduszkach ) czyli wysokość tyłu czyli większa lub mniejsza praca zawieszenia co przekłada się na komfort
Nazwa (ETK)
S227A SP/SUSPENSION W SELF-LEVELING SUSPENSION Podw. sport.+ obniż. zaw.+ regul. poz.
jak chcesz to sobie to sprawdź
pozdrawiam i jak kogoś chcesz zbluzgać to najpierw pomyśl
Nie masz pojęcia o czym piszesz. Pokaż panel regulacji zatem, bo we wszystkich E39 nivo to kompensacja wysokości tyłu względem obciążenia. Odbywa sie
automatycznie i nie jest twardościa. Twardość ustalają amorki i sprężyny. Regulacja twardości w tamtych czasach to było S-EDC dostępne tylko w E38 i tylko 2 stopniowe. 4stopniowa regulacja chyba Ci si przyśniła gdzieś pośrod marzeń na temat własnego E39. Nivo działa proporcjonalnie, a nie skokowo.
Acha i w E39 jest najzwyklejsze
nivo na miechach powietrznych takie samo jak w mesiach, czy audi. 4 stopniowa regulacja wysokości (obu osi) miechami, w 99r było w tym segmencie dostępne tylko w audi a6 allroad. Chyba z tym Ci się pokręciło.