Witam w moim e46 330xd z 2000 roku, po przejechaniu ciągłym bez zatrzymywania kilkudziesięciu kilometrów zapalają się 3 kontrolki od trakcji absu i ta od ręcznego, wszystkie świecą na pomarańczowo. Jak po tym zgaszę samochód i zapalę na nowo to kontrolki nie świecą i znów po kilkunastu kilometrach się zapalają wszystko to dzieje się w trasie, natomiast gdy jeżdżę po zatłoczonym mieście w korkach to ten problem nie występuje. Dodam iż jak się zapalają to ani abs ani trakcja nie działają. Nie wiem czy może mieć coś z tym wspólnego ale od czasu do czasu w trasie trzęsie mi też samochodem gdy przyspieszam (wtedy gdy silnik jest obciążony) na biegu, gdy naciskam na luz albo odpuszczam z gazu to przestaje telepać, to uczucie trzęsienia jest bardziej wyczuwalne z przodu, niestety ujawnia się tylko w trasie i to nie zawsze bo już od jakichś 2000 km trzęsienia nie było... ale problem z zapalającymi kontrolkami jest. Dodam iż koła sprawdziłem są ok, poduszki od silnika i skrzyni też ok.
Za wszelakie sugestie,pomoc dziękuję z góry... być może ktoś z Was zna osobę z Wrocławia i okolic która mogłaby mi pomóc z tymi problemami, gdyż kocham ten samochód a przez te niewyjaśnione awarie mam go ochotę sprzedać.. Ratujcie