BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 22:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Centralny zamek i swiatlo w bagazniku nie dziala
PostNapisane: 14 lutego 2013, 23:35 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E39
Kod silnika: 525D
[E39] 525 D 2003

Kilka dni temu jak kazdego dnia probowalem zamknac zdalnie auto ( odleglosc ok. 10 m ) i wowczas to centralny nie reagowal. Podszedlem blizej i zamek zaskoczyl. Sprobowalem jeszcze raz go otworzyc i zamknac, ale byla to juz ostatnia proba. W tym samym czasie zarowka w bazagniku przestala swiecic. Razem w zaprzyjaznionym mechanikiem stwierdzilismy, ze w bagazniku przewod masy przy zarowce jest odlaczony. Zrobilismy przejscie z karoseria samochodu i zaroweczka wyslala nam kilka fotonow, dzialala prawidlowo.
Dodatkowo w bagazniku z prawej strony jeden z bezpiecznikow (7 A) zapomnialem numeru byl przepalony. Wymienilismy bezpiecznik, ale euforii nie bylo, poniewaz nic sie nie zmienilo :-).
Przypuszczam, ze jednoczesna deaktywacje obu funkcji ( centralnego zamka ) i oswietlenia w bagazniku moze byc jakos polaczona. Zanim pojade do BMW, a obawiam sie ze ich cennik serwisowy jest nie tegi, chcialbym sprawdzic mozliwe przyczyny w.w. problemu.

Oswietlenie w bazazniku nie jest dla mnie uciazliwe, ale jestem zmuszony zamykac/otwierac auto manualnie przy drzwiach kierowcy.

Z gory dziekuje, za pomoc.

Pozdrawiam W.S.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] Centralny zamek i swiatlo w bagazniku nie dziala
PostNapisane: 15 lutego 2013, 21:41 
Forumowicz

Moje BMW: e39 525 ,e38 728
Kod silnika: m52b25,b28
kolego jesli Twoje auto to sedan to na 99% posypał ci sie siłownik centralnego klapy....jest tam taka ośka slimakowa i ona lubi sie poprostu ukrecic.....steruje ona zapadka zamka oraz wyłacznikami krancowymi...miedzy innymi od oswietlenia bagaznika.....siłownik do wymiany...raczej innej rady nie bedzie....

Tytuł: Re: [E39] Centralny zamek i swiatlo w bagazniku nie dziala
PostNapisane: 15 lutego 2013, 23:44 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E39
Kod silnika: 525D
Dziekuje za informacje. W tygodniu sprobuje to sprawdzic i dam znac co udalo mi sie ustalic.

Pozdrawiam
W.S.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1