BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 28 czerwca 2025, 21:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [XXX]Złacze diagnostyczne
PostNapisane: 6 lutego 2011, 15:50 
Forumowicz

Moje BMW: 320 D 136hp
Witam Forumowiczow!

Przepraszam Moderatorów forum jeśli umieściłem temat w złym dziale nie jestem pewien czy nie powinienem go założyć w dziale Elektronika jeśli tak to proszę o przeniesienie.

Przymierzam się do zakupu złącza diagnostycznego do mojego auta, przeglądając oferty natknąłem się na bardzo dużą ilość interfejsów... czy macie jakieś godne polecenia? czy wszystkie w których opis wskazuje na to iż będą współpracować z INPA i DIS-em, znalazłem takie oto złącze:

http://moto.allegro.pl/interfejs-bmw-in ... 99690.html

Czy uważacie, że to rozsądny wybór?
Nie chce kupować czegoś co później będzie nieużyteczne,

Z góry dziękuje za wszelkie opinie,
pozdrawiam
Marcin

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [XXX]Złacze diagnostyczne
PostNapisane: 6 lutego 2011, 16:19 
Forumowicz

Moje BMW: E36 coupe
Kod silnika: M52B20
Z doświadczenia odradzam Carsofty i inne chińskie badziewia. Miałem z tym masę kłopotów (E36 '96). Kup sobie głowicę diagnostyczną (inna nazwa kabla z wtyczką) od użytkownika NERWUS z innego znanego forum... Zapłacisz 300 a działasz na oprogramowaniu profesjonalnym. Oczywiście musisz je dodatkowo kupić :super: lub poszukać na ...... Od gościa dostaniesz pełne wsparcie i wskazówki np.: skąd ogarnąć działającą INPĘ czy DIS'a.

PostNapisane: 6 lutego 2011, 16:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
Tym interfejsem obsłużysz swoje e46, mam taki co wygląda tak samo (od innego sprzedawcy) i ostatnio podłączałem e46 136ps, jak zainstalujesz Inpę musisz tylko w jednym pliku zrobić edycję, żeby odczytywać dane z silnika. To, że nie działa z e36 to też się spotkałem, niestety ten interfejs do e36 nie jest najlepszy bo nie ze wszystkimi modułami się połączysz.

PostNapisane: 6 lutego 2011, 20:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330CiA Cabrio
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=91115
Dobra glowica to raz, oprogramowanie tak jak chlopaki pisza sciagniesz z internetu. Ja ponadto slyszalem opinie ze lepiej jak glowica jest ma wtyk na zwyklym serial'u (port COM) a nie na USB, mianowicie jest wtedy mniej problemow przy wspolpracy glowicy z oprogramowaniem - ale nie w kazdym kompie jest port COM w obecnych czasach (nie maja ich laptopy) - nie wiem na ile jest to trafne spostrzezenie, bo uzywalem tylko glowice na port COM

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1