BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 30 czerwca 2025, 05:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] Problem z klimatyzacją
PostNapisane: 7 maja 2012, 19:52 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E46 2.0D 2000r.
Witam
Panowie mam problem z klimą poczytałem trochę i nie znalazłem takich objawów jakie ja mam wiec liczę ze ktoś z was mi pomoże i doradzi.
Mam 320d z 2000r. klimatronik jak załączę na auto i załączę na układ obiegu powietrza auto to z nawiewu na środku leci zimne powietrza a na nogi i szybę gorące. Jak załączę ręcznie bez auto na nawiew środkowy to leci ciepłe powietrze mieszane z zimnym czyli letnie kiedyś jak jechałem to słyszałem dźwięk z kratek nawiewowych wraz z obrotami silnika się zwiększał raz jest głośniejszy raz w ogóle nic nie słychać a raz bardzo głośno wręcz przeraźliwie głośno czy jadę czy stoję objawy te same. Nie mam wentylatora z przodu przy grillu szukałem go bo wyczytałem ze to on może być problemem nie wiem gdzie on się znajduje. Klimy nie nabijałem nie wiem kiedy była nabijana.
Podpowiedzcie proszę co to może być za problem objaw zimnego powietrza ze środkowych kratek i gorącego z szyby i nóg.
Ten dźwięk z kratek i gdzie jest wentylator od klimy?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] Problem z klimatyzacją
PostNapisane: 8 maja 2012, 11:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57d25
Po pierwejsze to nie masz osobnego wentylatora od klimy tylko jeden ten z żaluzją - 1 bieg dla klimy, 2 bieg dla chłodzenia silnika.
Po drugie, jeśli masz dziwny dźwięk syczenia w okolicach nawiewu to prawdopodobnie masz mało czynnika albo jakiś zawór uszkodzony.
Po trzecie podjedź na diagnostyke IHKA i będziesz więcej wiedzieć.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1