tomekgdz napisał(a):
Witam ne wiem jak w Twoim przypadku ale w 2 autach cabrio z ktorymi sie spotkalem bylo to mozliwe wylacznie na postoju przy zaciagnietym recznym
W moim przypadku wiem ze w sytuacji jak mam wrzucony bieg na drive, moge zamknac i otworzyc dach na pewno w sytuacji gdy mam wcisniety hamulec i stoje w miejscu - czyli na pewno nie jest niezbedny hamulec reczny
jako ze nie mialem jeszcze zbyt wielu okazji do otwierania dachu, to nie sprawdzalem np czy podczas toczenia się w korku z predkoscia 5km/h moge go otwierac lub zamykac... na to czekam az sie ociepli

wera1106 napisał(a):
dach zamyka sie na postoju
...oczywiste jest dla mnie ze na postoju jest go otwierac i zamykac najbezpieczniej, ale widzialem ostatnio filmik promocyjny 6stki cabrio i bylo pokazane jak w trakcie jazdy zamyka dach (i jechal dosc szybko, przynajmniej tak sie wydawalo na filmie), a pozniej wyczytalem ze w E64 mozna zamykac dach przy predkosci do 40km/h, zastanawiam sie po prostu jak to jest w E46, bo nie ukrywam ze na pewno wygodniej jest zwolnic np do 20-30 km/h i zamykac dach niz zatrzymywac sie na poboczu, kiedy nagle zacznie padac deszcz... tym bardziej ze nie wszedzie mozna sie zatrzymac
UPDATEw trakcie jazdy zapala sie czerwona dioda przy przycisku nie pozwalajaca zamknac/otworzyc dachu (przy predkosci okolo 3-5 km/h), wiec zeby zamknac/otworzyc dach trzeba calkowicie zatrzymac auto.
temat do zamkniecia