Witam,
dziś po włączeniu klim usłyszałem dziwne dźwięki spod kokpitu od strony pasażera a najbardzie je słychać na wysokości poduszki powietrznej od pasażera
dźwięk zakłucenia w głośnikach gdy sa kiepskie przewody wysokiego napięcia
dźwięk usłyszałem dopiero jak wyciszyłem radio żeby odebrać tel, w sumie jest dość cichy i jak się dobrze wsłuchac to go dopiero słychać. dźwiek pojawai a sie dopiero po właczeniu sprężarki i ucicha raze z wyłączeniem. jak dodaje się gazu na klimie to słychac właśnie takie odgłosy rosnące razem z obrotami. powyżej 2500RPM już nie słychać ale to z tego względu że silnik juz zagłusza.
zdemontowałem juz filtr pyłkowy i odkręciłem tą rynne i od strony silnika wogóle tego nie słychać. nie ma wpływu prędkość dmuchawy czy obieg wew/otw tylko na klimie jest bez klimy nie ma
podjechałem do kumpla na stacje z klima i na pracującej klimie ciśnienie jest po 4,5 na niskim i wysokim cisnieniu
dodam że klima chłodzi dobrze i poza tym dziwnym dźwiękiem nic nie dolega
kolega obstawia zawór rozprężny ale bedzie miał czas się za to zabrać dopiero w piątek
jak radio grało to tego nie słyszałem a teraz jadąc słysze ten dźwięk i jest to dość denerwujące