Witam Was serdecznie. Moja trójka zawsze była ciutke wyższa z lewej strony. Podobno E46 tak mają ze lewa strona jest ciut wyżej żeby kompensować mase kierowcy.
Moje auto ma proste wahacze, mimo wielu oględzin nikt nie odnalazł na niej śladu dzwona, ma nowe amory i pół zawiasu [wszystkie gumy silentcostam itd,]
o co chodzi? Kupilem na allegro używane sprężyny H&R -40 dedykowane do mojej. Wybrałem te bo komfort jest jak na M-Pakiecie a obniżenie było w sam raz. Odebrałem auto i lewa strona jest wyższa niż prawa. GEOMETRIA NIE JEST zrobiona, chce zrobić z 500km zeby sie wszystko uleżało i wtedy zrobie. Niemniej lewy tył jest wyżej niż prawy o dobre 1,5-2cm, przód o centymetr.
Co z tym zrobić? nie chce pakować gum w zawieszenie, ma działać tak jak należy, zwłaszcza ze ja swoja jezdze a nie oglądam. Czy ustalenie geometrii pomoże [może złe kąty taka roznice robią?]
Auto juz z ciekawości dalem na pomiar przekątnych, wszystko trzyma fabryke, zauta nie dochodzi pół stuku, robiąc kilka prac przy niej zaglądałem pod większość tapicerek. NIGDZIE nie ma milimetra śladu jakiejkolwiek naprawy. rece mi opadły bo jedzie sie super ale wygląda jak przekoszona