Witam!

A więc moja przygodę z bmw zacząłem od niedawna. W dniu 11 kwietnia kupilem bawarkę model 320D 136 koni 99 rok produkcji, ktora wydawala mi sie być idealem. Odrazu po zakupie wymieniłem olej, filtr oleju, filtr powietrza i filtr paliwa. Jeżdząc po mieście bylem zachwycony jakością zawieszenia, trakcją itp.. lecz gdy wybrałem się w dłuższą trasę zauważyłem że bawareczce brakuje mocy a w szczególnosci na wyższych biegach tj. 4 i 5 (top speed ~150km/h) Wróciwszy do domu zaglądnąłem na forum był tu post na temat czyszczenia zaworu EGR i elektrozaworów. Zrobiłem wszystko jak było w instrukcji (EGR zasyfiony ostro)

, dynamika auta polepszyla sie ale nieznacznie. Myszkując dalej na forum znalazłem post na temat padniętego przepływomierza i tu kwintesencja całego postu

Ponieważ nowy przepływomierz BOSCH kosztuje w granicach 600 zł więc chce ostrożnie podejśc do jego zakupu dlatego chce was zapytac czy to rzeczywiscie problem padniętego przepływomierza czy może powinienem się powstrzymac od kupna narazie i szukać dalej przyczyny
Pozdrawiam Wszystkich posiadaczy tej wspaniałej marki

Miłego Dnia!