BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 17 czerwca 2025, 23:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e53] problem z komputerem
PostNapisane: 13 czerwca 2011, 11:21 
Pierwsze kroki

Moje BMW: X5
Witam
Mam problem z komputerem a mianowicie z dnia na dzień przestał działać (przynajmniej tak mi się wydaje komputer pokladowy) objawy są takie:
nie wyświetla licznika kilometrów, inspekcji, położenia skrzyni biegów, nie działa czyjnik parkowania, obrotomierz, wskaźniewj poziomu paliwa, zegar, na dużym wyświetlaczu tam gdzie navi komputer też nie wskazuje niczego ani zasięgu, ania spalania, nic kompletnie nic. Działa natomiast predkościomierz, temp płynu chłodzacego, lampka ciś oleju, ładowania akumulatora. Co może być tego przyczyną auto było w warsztacie na wymianie amortyzatorów i przy odbiorze stwierdziłem to co opisałem wyżej. Podpielio pod komputer nic nie wykazał. Jutro jade ponownie. Prosze o sugestie i rady. Wszystkie bezpieczniki dobre przynajmniej mi się wydje że wszystkie te w bagażniku i w schowku. Prosze o radę....

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e53] problem z komputerem
PostNapisane: 14 czerwca 2011, 08:36 
Pierwsze kroki

Moje BMW: X5
W razie jakby ktoś miał taki problem to trzeba zdjąć klemę z akumulatora na 15 min i załatwiony temat.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1