Magik1980 Dzieki wielkie za zaoferowanie pomocy ja mieszkam w Ware 30 mil od Londynu na polnoc. Kiedys sie mozemy zgadac i spotkac sie razem.
Dzis sobie wmawialem ze jednak sa to zawory bo silnik musi miec kompresje skoro zapala za pierwszym razem na zimnym czy cieplym i zaraz po przekreceniu guzika. Spalanie na autostradzie przy 120 - 130 pokazuje komputer 35mpg czyli jakies 8-9 litrow w miescie schodzi do okolu 11 - 12 na stowke wiec chyba nie jest zle.
Auto przyspiesza tak jak powinno i nie ma problemu z wkreceniem go na wysokie obroty tak samo dymu nie ma z roly wydechowej wiec ten olej sie nie spala
Tak sobie wmawiam ze to jednak te zawory jest ich 24 w silniku nie bylo nic robione od nowosci bo raczej bylo by w ksiazcze ( a moze nie )
Co do tych zaworow to one puszczaja olej jak sa otwarte ?? a pozniej jak sie zamkna to cisnienie w komoze spalania jest ok ??
Moze zawory wylotowe puszczaja olej skoro on sie nie spala i w momencie otwarcia ich ten ilej wchodzi do komory spalania i razem ze spalinamy wychodzi - Ale nie wiem to sa tylko moje domysly takie jakie mi przychodza.
W polsce bede za 4 tygodnie i napewno bede te zawory atakowal co do ceny 1000zl to jeszcze OK mam nadzieje ze sie uda .
Dzieki za odpowiedz --==Mały==-- znasz moze jakies dobre warsztaty ktore by to zrobily fachowo w 2 - 4 dni ??
Czekam na wasze wypowiedzi moze ktos mial podobnie ze autko jezdzilo idealnie a olej w wydechu sie pokazywal.
A tak pozatym to ciesze sie ze mam wkoncu swoje BMW wczesniej mialem scorpio 2,0 co prawda nigdy mnie nie zawiodlo ale te BMW daje mi wiele radosci nawet patrzenie na nie

:D
Pozdrawiam