|
Witam serdecznie, Proszę Was Forumowicze o pomoc w rozwiązaniu usterki trapiącej moją e39. Szukałem odpowiedzi na forum ale chyba nikt wcześniej nie spotkał się z takim problemem. Mianowicie, nie mogę uruchomić panelu nawiewu/klimatyzacji. Podświetlenie działa ale wyświetlacz, nawiew, klima oraz ogrzewanie tylnej szyby już nie, podczas jazdy leci ciepłe powietrze na nogi. Kiedy silnik się nagrzeje to wszystko wraca do normy i chodzi cacy. Sprawdzałem bezpieczniki i zauważyłem że jeśli wyjmie się i włoży przed odpaleniem auta bezpiecznik numer 9 (klimatyzacja) to wszystko chodzi bez problemu, tak jakby coś się restartowało w sterowniku. Przy jego wkładaniu coś tyka zza skrzynki z bezpiecznikami - uszkodzony przekaźnik? Usterka wystąpiła kilka dni po wymianie akumulatora na nowy, oraz tej samej nocy gdy ustawiałem wysokość świateł tymi pokrętłami pod maską (do kabli ani niczego innego oprócz tych pokręteł się nie dotykałem). Klimatyzacja była nabijana rok temu ale chłodzi bardzo dobrze. Jeż jest w porządku, usterka występuje czy jest on podłączony czy nie. Spotkał się ktoś może z takim problemem? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
|