BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Co o tym myslicie ???
popieram 0%  0%  [ 0 ]
absurd 91%  91%  [ 10 ]
ale o co chodzi?? 9%  9%  [ 1 ]
Liczba głosów : 11
Autor Wiadomość
 Tytuł: "Zrzutka na ofiary"
PostNapisane: 27 maja 2007, 12:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: m57
Jak w temacie co myslicie o pomysle Religi??

Jeden z wielu art na ten temat

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 13:01 
Zacna persona forum

:mur: ich naprawde pogielo.... moze niech zaczna od siebie? dlaczego nie obniza sobie pensji ? ja pierdziele co tu sie wyrabia...

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 13:32 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
pomysl chory, poniewaz jak zwykle w PL nie siega sie do przyczyny problemu - stanu drog przede wszystkim i szkolenia przyszlych kierowcow, tylko pompuje sie pieniadze w utrzymywanie takiego stanu rzeczy... NIech pieniadze plyna na budowe drog, chyba jasne jest ze takie inwestycje spowoduja mniejsza liczbe ofiar a tym samym zmniejsza koszty ich leczenia.. ale jak zwykle, po co rozwiazywac problem, lepiej dzialac na oslep.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 13:57 
Specjalista

No cóż.
Pomysł Religi nie był skierowany bezpośrednio do kierowców lecz do firm ubezpieczeniowych, ale dla nich zaś koszty ponosić będzie właśnie kierowca. Ubezpieczamy się już przed sytuacjami wypadkowymi mogącymi zdarzyć się praktycznie każdemu i posiadamy także możliwość dokupienia NW z myślą o zadbanie dla siebie i podróżujących z nami pasażerów niewielkiej rękompensaty.
Zarobki w Polsce są nie wielkie i większa część społeczeństwa zarabia poniżej średniej normy krajowej. Sytuacja w służbie zdrowia jest w opłakanym stanie i wcale nie dziwię się protestom lekarzy. W końcu nie po to oddali większą część swojego życia na naukę i kształcenie się aby w ostateczności zarabiali tyle samo co mechanik po zawodówce. Ale pieniądze skądś trzeba brać, gdyż od podatników o niskich zarobkach zbyt wielkich wpływów do skarbu państwa nie ma, więc zaczyna się drążenie dziur w Naszych kieszeniach, aby monety same wypadały.
Dojdzie ostatecznie do tego, że płacąc jedną z wielu opłat opłacać będziemy w zasadzie wszystkie po trochu, a pieniądze te i tak będą płynęły do innych kieszeni. Należy także pamiętać, że oprócz dodatków jakie tylko wymyślają trzeba także doliczyć wzrost samej kwoty należnego podatku. I takim to o to sposobem za poprawę sytuacji w służbie zdrowia obciążeni kosztami staniemy się My a w służbie zdrowia dalej będzie źle, gdyż powód problemów leży gdzie indziej. To jest tylko służba zdrowia a gdzie pozostałe dziedziny gospodarki kraju - czy za ratowanie w nich sytuacji także odpowiedzialnośc spadnie na Nas zwykłych obywateli.

Co chwilę coś zwiększają i podnoszą i wciąż jest mało - może od razu niech zabierają nam wszystkim całą wypłatę i zapytują "czy to wszystko - nie macie już nic więcej"

Nie jestem politologiem i może pewne kwestie nieprecyzyjnie określam, ale w chłopski sposób przedstawiam swoje niezadowolenie. Ileż można wiecznie brać i nic nie dawać.
Niech się czasem zastanowią skąd My mamy brać te pieniądze. Bo od Naszego szefa lub firmy w której pracujemy wytargać podwyżkę nie jest łatwe a w ostatecznym rezultacie nie możliwe. Nie pomyśleli o tym, że coniektórzy zmuszani są do dodatkowych dorobków i to często nielegalnych i nieopodatkowanych. Zastanawiam się ile tak naprawdę państwo traci na takich lewiznach.
Niech dadzą ludziom godnie zarabiać, aby nie musieli szukać pieniędzy po kątach i gromadzić wpływy z odprowadzanych od tych zarobków podatki.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 14:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Porabany pomysl...niech placa wiecej Ci co robia wypadki a nie kurde ludzie, ktorzy przez cale zycie nie mieli stluczki...PORONIONY POMYSL!!!!!!!!! :kwasny: :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 14:53 
Uzależniony od forum :)

wyjątkowo debilne.....ale i tak zamiest na służbe zdrowie to raczej pójdzie na co innego.... a apropo post Roberta mogli by zamiast przeznaczać kase na jakieś studnie bez dna pozbawione sensu (górnictwo, stoczniowcy itp) na służbe zdrowia to dać (o budowie dróg nie wspomne)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 21:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Jak czytam takie rzeczy (art.), to mnie krew zalewa, normalnie :cenzura: :wsciekly: :mur: za wszystko w tym kraju musza placic kierowcy - na cos brakuje kasy w budzecie - kieszen kierowcy jest rozwiazaniem :mur: :wsciekly: :cenzura:
Noz :cenzura: :wsciekly:
ahhh
nic tylko wyjechac albo wysa.....

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2007, 10:34 
Częsty bywalec

pablo022 napisał(a):
Jak w temacie co myslicie o pomysle Religi??

no comment

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1