BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Gdzie tanio kupic dobre felgi?
na Alledrogo 48%  48%  [ 11 ]
od kolegi z forum 43%  43%  [ 10 ]
na giełdzie 4%  4%  [ 1 ]
zaczepiać ludzi z BMW ;) 4%  4%  [ 1 ]
Liczba głosów : 23
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Osoby sprzedajace felgi na alledrogo.
PostNapisane: 2 marca 2012, 20:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m50b20
Garaż: było e34http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f= ... 59&start=0
było e36 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=73899
Jest e34 520 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116583
Osobiście powiem tak jak kupować przez allegro to tylko przy odbiorze osobistym . Zamawiałem różne felgi jedni byli uczciwi drudzy nie .
Teraz już wiem że wole starcić hajs na paliwo ale wiem co kupuje niż lecieć w ciemno .
Ostatnio kupiłem sobie ori stokrotki M3 z e36 model II facet pisał że są proste a okazało sie że dwie do prostowania z czego jedna miał po szpachlowany rant . Hmm w rezultacie naprawa ich wynosiła max 200zł ale liczy się fakt .
Sprzedający wywijał kota ogonem ale za 200zł nie chciało mi się iść z tym na policje bo oni jak zwykle oleją sprawę i tyle więcej chodzenia niż to warto .
W rezultacie sprzedałem te felgi koledze z innego forum wiedział, o tych wadach jak i w aukcji było to opisane ale niestety nie każdy podchodzi do tematu tak jak ja czy inny uczciwi sprzedawcy których na allegro jest na prawdę mało bo sam serwis allegro olewa sobie sprawę .

A dla porównania kupiłem sobie na początku remotecki do swojej e36 od bardzo spoko faceta . Fakt czekałem na nie 2 tygodnie bo felgi podrzucał mi kolega sprzedającego który przy okazji mógł mi je podrzucić ( czyli za dwa tygodnie jak jechał do warszawy) . Kasę przelałem na konto i zakupiłem felgi przez kup teraz mimo że typek był z drugiego końca polski . Felgi okazały się proste tak jak zapewniał sprzedający miały jeszcze ładny ori lakier bardzo dobre opony . Kontakt super sprzedający non stop informował o szczegółach . Takie transakcje to sama przyjemność ale naprawdę ciężko trafić na takiego sprzedawcę .

Także jak masz kupować to przede wszystkim musi być dobry opis jak i porządne zdjęcia i tak jak mówiłem lepiej jechać na miejsce stracić na paliwo jak i te 20zł za sprawdzenie w wulkanizacji niż potem się użerać .

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 marca 2012, 01:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Felg szukaj gdziekolwiek, ale odbieraj osobiście.
Jest pełno syfu w necie. Ja dwa razy kupowałem felgi, przy pierwszych jedna była krzywa, a lakier od razu do regeneracji. Za drugim razem (już do BMW) felgi były proste, ale dość mocno poobcierane (przody), zarówno od krawężnika jak i od nieumiejętnego zakładania opon. Cena rekompensowała praktycznie wszystko :). Ja ich nie malowałem, tylko przelatałem cały sezon. W tym już je dam do piaskowania i proszku.
Generalnie 90% felg na Allegro ma obtarte ranty (mniej lub więcej) tak, że nie warto dawać za używki 2000zł, czy to oryginał, czy nie.
Styling 32 w 18" kupisz w dobrym stanie za 700-800zł. Felga może nie super piękna, ale do BMW pasuje. Ja np. nie dał bym za nią więcej niż 1000zł.

PostNapisane: 3 marca 2012, 09:14 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Ja ostatnio zakupiłem piękny felunek do Rekina za 700zł ino transport wyszedł drogi bo musiałem po nie się wybrać osobiście 170km w jedną stronę.

PostNapisane: 3 marca 2012, 12:57 
Forumowicz

Moje BMW: 728iA
Kod silnika: M52B28
Zdarzało się kupować na allegro i zawsze było ok.
Jesienią do e38 kupiłem styling 32 z bardzo dobrymi oponami za 1500zł, a najlepsze jest to, że sprzedawane były 100m od mojego domu :rotfl:

PostNapisane: 5 marca 2012, 08:35 
Częsty bywalec

Moje BMW: w213
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=113249
Mariano napisał(a):
To lepiej się sprężaj bo zostało Ci 20 dni

Panowie kasa jest;] Jesli ktos bedzie mial ochote prosze brac przyklad z Tomka-E46 :piwo: i wklejac cos ciekawiego ORI;]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1